csrf
365 platform logo
365 platform

Word jij OV-coach of fietsmaatje?

Wij zijn werkzaam in heel Den Haag. Weet jij hoe je met het OV reist en hoe je ergens naartoe kunt fietsen? En zou jij anderen willen helpen, zodat zij dit ook kunnen? MEE op weg zoekt OV-coaches en fietsmaatjes! Wij leren iedereen vanaf 12 jaar, met een beperking, om zelfstandig te reizen. Bijvoorbeeld: hoe je naar school kan, naar stage of naar werk. Ben je geïnteresseerd, maar heb je een voorkeur voor leeftijd of vervoersmiddel? Wij maken matches op basis van jouw voorkeur als vrijwilliger. De coördinator staat altijd voor je klaar voor advies, om te sparren of met je mee te denken! Een training bestaat altijd uit zo’n 8 á 10 trainingsmomenten. Een trainingsmoment is bijvoorbeeld de heenreis naar school. Er wordt 1 keer per week een trainingsmoment gedaan. Je hebt dus wel de tijd om een band op te bouwen met degene die je helpt bij het leren reizen. Wat krijg je er voor terug? • je helpt iemand bij zijn zelfredzaamheid en zelfstandigheid • je veranderd iemand zijn of haar leven voor altijd • leer je onwijs leuke, nieuwe mensen kennen; • je wordt er vrolijk van, het geeft je energie;· • je leert dingen die je wellicht later kunt gebruiken; • reiskosten, mocht je die maken, worden vergoed En het is gewoon leuk en dankbaar werk! Heb je interesse, maar wil je eerst iets meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij hebben ook mogelijkheden om stage te lopen of werkervaring op te doen.

Lees meer

project

's-Gravenhage

Vervoer & transport
Maatje, buddy & gezelschap
Projectcoördinatie

Beschrijving

Wij zijn werkzaam in heel Den Haag.

Weet jij hoe je met het OV reist en hoe je ergens naartoe kunt fietsen? En zou jij anderen willen helpen, zodat zij dit ook kunnen? MEE op weg zoekt OV-coaches en fietsmaatjes! Wij leren iedereen vanaf 12 jaar, met een beperking, om zelfstandig te reizen. Bijvoorbeeld: hoe je naar school kan, naar stage of naar werk.

Ben je geïnteresseerd, maar heb je een voorkeur voor leeftijd of vervoersmiddel? Wij maken matches op basis van jouw voorkeur als vrijwilliger.

De coördinator staat altijd voor je klaar voor advies, om te sparren of met je mee te denken!

Een training bestaat altijd uit zo’n 8 á 10 trainingsmomenten. Een trainingsmoment is bijvoorbeeld de heenreis naar school. Er wordt 1 keer per week een trainingsmoment gedaan. Je hebt dus wel de tijd om een band op te bouwen met degene die je helpt bij het leren reizen.

Wat krijg je er voor terug?

• je helpt iemand bij zijn zelfredzaamheid en zelfstandigheid
• je veranderd iemand zijn of haar leven voor altijd
• leer je onwijs leuke, nieuwe mensen kennen;
• je wordt er vrolijk van, het geeft je energie;·
• je leert dingen die je wellicht later kunt gebruiken;
• reiskosten, mocht je die maken, worden vergoed

En het is gewoon leuk en dankbaar werk!

Heb je interesse, maar wil je eerst iets meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op.

Wij hebben ook mogelijkheden om stage te lopen of werkervaring op te doen.

Praktische informatie

Project - 8 weken

Wekelijks 1 tot 3 uur

Locatie

's-Gravenhage

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mensen die begeleid worden/wonen

Ouderen

Impactgebied

Evenementen & festivals
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Vervoer & transport
Maatje, buddy & gezelschap
Projectcoördinatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van MEE ZHN

's-Gravenhage, Rijswijk, Haarlemmermeer, Teylingen, Haarlem, Hilversum, Noordwijk, Leidschendam-Voorburg, Vlaardingen, Alphen aan den Rijn

Word jij OV-coach of fietsmaatje?

MEE ZHN

Wij zijn werkzaam in heel Den Haag, Rijswijk, Maassluis, Vlaardingen, Katwijk, Alphen aan den Rijn, Hillegom, Lisse, Teylingen en Midden-Delfland. Weet jij hoe je met het OV reist en hoe je ergens naartoe kunt fietsen? En zou jij anderen willen helpen, zodat zij dit ook kunnen? MEE op weg zoekt OV-coaches en fietsmaatjes! Wij leren iedereen vanaf 12 jaar, met een beperking, om zelfstandig te reizen. Bijvoorbeeld: hoe je naar school kan, naar stage of naar werk. Ben je geïnteresseerd, maar heb je een voorkeur voor leeftijd of vervoersmiddel? Wij maken matches op basis van jouw voorkeur als vrijwilliger. De coördinator staat altijd voor je klaar voor advies, om te sparren of met je mee te denken! Een training bestaat altijd uit zo’n 8 á 10 trainingsmomenten. Een trainingsmoment is bijvoorbeeld de heenreis naar school. Er wordt 1 keer per week een trainingsmoment gedaan. Je hebt dus wel de tijd om een band op te bouwen met degene die je helpt bij het leren reizen. Wat krijg je er voor terug? • je helpt iemand bij zijn zelfredzaamheid en zelfstandigheid • je veranderd iemand zijn of haar leven voor altijd • leer je onwijs leuke, nieuwe mensen kennen; • je wordt er vrolijk van, het geeft je energie;· • je leert dingen die je wellicht later kunt gebruiken; • reiskosten, mocht je die maken, worden vergoed En het is gewoon leuk en dankbaar werk! Heb je interesse, maar wil je eerst iets meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij hebben ook mogelijkheden om stage te lopen of werkervaring op te doen.

Project
Jongeren
Alphen aan den Rijn

Leer jij Nora zelfstandig reizen?

MEE ZHN

Nora is een jongedame van 16 jaar uit Boskoop, die dagelijks met de taxi naar school in Alphen aan den Rijn reist. Nora gaat naar het speciaal onderwijs in Alphen aan den Rijn, omdat zij een chromosoomafwijking heeft. Ze is nu op een leeftijd, dat ze dolgraag meer zelfstandigheid wil en daar hoort zelfstandig reizen ook bij. Het afhankelijk zijn van de taxi en daardoor niet na school nog even nakletsen met naar vriendinnen, wil ze niet meer. Ze kan al korte stukjes zelfstandig reizen, maar om nu vanaf haar huis naar school te reizen, betekent ook overstappen en dat is iets nieuws. We zijn voor Nora op zoek naar een OV-maatje, die samen met haar wil oefenen om van school naar huis en uiteraard ook de terugweg te leren reizen. Als OV-maatje ga je samen met Nora alles wat bij zelfstandig reizen hoort, doornemen. Overstappen, in- & uitchecken, maar ook wat ze moet doen als de bus ineens uitvalt. Een trainingstraject bij MEE op Weg, duurt ongeveer 8 trainingen, waarbij je samen met de moeder van Nora de trainingsmomenten kunt plannen. Wel willen we haar laten ervaren om op de momenten dat ze daarna ook gaat reizen, dus de spits en na schooltijd. Zo leert ze direct de juiste dienstregeling. Als OV-maatje kan je het leven van iemand veranderen, door ze een stuk zelfstandigheid te leren. Spreekt jou dit aan en wil je Nora graag begeleiden in haar groei naar zelfstandigheid, dan kom ik graag met je in contact.!

Project
Zoetermeer

Luisterend oor aan huis

MEE ZHN

Een 90-jarige mevrouw die aan de rand van Zoetermeer-centrum woont, is nog altijd erg zelfstandig. Maar: ze durft met haar rollator niet op stap te gaan, ze is bang om te vallen. Ze dacht dat ze er samen op uit wilde, maar eigenlijk heeft ze het liefst thuis een luisterend oor. Daarbij zou ze het heel fijn vinden als je net als zij van muziek houdt, vooral van jazz of klassieke muziek. Muziek is haar leven, zegt ze, en het helpt haar om overeind te blijven. Ze bewaart goede herinneringen aan de jazzclubs waar ze vroeger met haar man naar toe ging. Ze heeft veel meegemaakt in haar leven en voelt verdriet sinds haar man is overleden, met wie ze 70 jaar samen was. Ze ziet uit naar gezellige momenten met jou. Welke optimistische, gezellige vrijwilligster houdt haar af en toe gezelschap? Mevrouw heeft “alle dagen vrij”!

Structureel
Zoetermeer

Stappen tellen.....

MEE ZHN

Een 93-jarige meneer van origine uit Suriname, woont alleen in Buytenwegh. Zijn vrouw is 6 jaar geleden overleden. En eigenlijk is er in huis niet veel vrolijkheid meer. Hij loopt met een rollator, durft vanwege valgevaar niet meer goed zelfstandig de weg op. Maar hij wil wel. En hij weet precies hoeveel stappen het zijn naar Lidl of Albert Heijn; 600 en 1200…. Meneer omschrijft zichzelf als erg sociaal en hij bidt voor hen die hij lief heeft. Hij heeft interesse in het nieuws, houdt van voetbal, vooral van damesvoetbal en Engels voetbal. Hij zou graag met een gezellige vrijwilligster in contact komen om een kop koffie te drinken, een praatje te maken en als het lukt even naar buiten te gaan. Heb jij op woensdag- of donderdagmiddag tijd en zin om met meneer mee te gaan? Hij ziet uit naar je komst!

Structureel
Zoetermeer

Gezellig een praatje

MEE ZHN

Een 85-jarige mevrouw, mobiel beperkt, wonende in Seghwaert, heeft erg behoefte aan een praatje tijdens een kopje koffie. Ze is afhankelijk van haar rollator en komt heel weinig buiten. Mevrouw woont met haar twee zebravinkjes, die voor haar verzorgd worden. Vroeger had ze buiten een heuse volière met kanaries. Haar man is jaren geleden overleden; ze mist hem nog elke dag. Mevrouw kijkt naar het nieuws en houdt van sport. Ook van Goede Tijden, Slechte Tijden. En soms leest ze de Story. Ze houdt niet van spelletjes, maar zou wel weer iets willen proberen met breien of haken. Zou jij haar daarbij willen helpen? Mevrouw geeft aan dat ze graag op maandag- of donderdagochtend zou willen afspreken.

Structureel
Zoetermeer

Gezelligheid - en creativiteit?

MEE ZHN

Een 84-jarige dame, wonende in Driemanspolder, op enorme hoogte met prachtig uitzicht, zou zo graag meer aanspraak hebben. En heel graag ook naar buiten gaan met jou. Met de rollator. Ze vindt het fijn om bij de Noord Aa te zijn, een kleine wandeling te maken en samen op een bankje te zitten: mensen kijken. Mevrouw reed vroeger zelf auto, dat lukt nu niet meer. Ze is sinds kort in het bezit van een scootmobiel. Wat ze ook met jou zou willen doen, is bekijken wat er nog mogelijk is aan handwerken. Mevrouw heeft jarenlang gebreid voor het goede doel en deed dat met veel plezier. Dus ben je creatief, houd je van spelletjes en van de natuur, dan ben je bij mevrouw aan het juiste adres!

Structureel
Zoetermeer

Samen naar de stad of de bioscoop

MEE ZHN

Een 52-jarige vrouw uit Buytenwegh heeft het fijne uitzicht vanuit haar appartement nu wel gezien. Ze is geboren met spina bifida en is gebonden aan haar elektrische rolstoel. Zij kan niet lopen. Zij probeert haar dagen op een leuke manier in te vullen maar dat valt nog niet mee; ze mist echt contact. Het is haar door haar ziekte niet gelukt een netwerk op te bouwen. In het weekend is het daardoor erg stil. Ze zou graag met een enthousiaste vrijwilligster op pad gaan. Het OV is voor haar een goed reismiddel. Samen winkelen, daar ziet ze naar uit. Of een spelletje doen. Haar ogen gaan stralen als ze over theater of de bioscoop praat . Daar zou ze ook heel graag eens naar toe gaan. Ze houdt van Nederlandstalige films en van verschillende soorten muziek. Heb jij op zaterdag- zondag- of maandagmiddag een paar uurtjes tijd over? Ze zijn aan deze vrouw zeer welbesteed.

Structureel
Zoetermeer

Een kopje koffie op maandagmiddag

MEE ZHN

Een 90-jarige dame uit Meerzicht voelt zich vaak alleen. Haar dagen duren lang. Mevrouw zou heel graag met jou (een vrouw) een kopje koffie drinken om de dag te breken. En even een praatje maken. Ze heeft in het verleden veel gebreid, voor goede doelen onder andere. Ze is handig met WhatsApp en leest en speelt spelletjes op de Tablet, zoals Rummikub en Solitaire. Maar echt contact heeft toch haar voorkeur. Mevrouw is gevallen en is daardoor erg afhankelijk de laatste tijd. Dat vindt ze heel vervelend. Tot voor kort liep ze nog alleen een ommetje. Ze heeft veel last van hoofdpijn. Toch houdt ze de moed erin. Vragen vindt ze moeilijk. Daarom doen wij dat: vInd je het leuk om haar blij te maken eens in de twee weken, op maandagmiddag? Dan horen we je graag.

Structureel
Zoetermeer

Samen naar het dorp

MEE ZHN

Een 91-jarige blinde mevrouw wonende aan de rand van het Dorp heeft nog energie voor tien. Graag gaat ze erop uit met jou (en met haar rollator) en wandelt naar het dorp om – het liefst op een terras – een kop koffie te drinken of om samen te winkelen. Zij geniet daarvan! Mevrouw is zeer zelfstandig. Ze vindt het fijn om met je te praten over van alles: over haar leven, haar reizen en over wat er in de wereld gebeurt. Haar zoons helpen haar zo veel zij kunnen, maar uitjes zoals naar het dorp mist zij enorm. Op woensdag-, donderdag- of vrijdagmiddag komt dat haar het best uit. Welke gezellige, hartelijke vrouw (met enige levenservaring) gaat met haar mee?

Structureel
Zoetermeer

Iedere dag een lach

MEE ZHN

Een 78-jarige slechtziende dame in De Leyens, van origine trotse Rotterdamse, staat ondanks alles wat er op haar pad komt positief in het leven. Maar ze is vaker alleen dan haar lief is. Het zint haar niet dat haar gezondheid achteruit gaat; toch blijft het glas bij haar half vol. Ze is altijd erg sportief geweest. Ze houdt van fietsen en doet dat op routine. Ze kent vele routes in Zoetermeer uit haar hoofd. Ze zou vanwege haar slechte zicht graag met jou een rondje maken. Of samen in haar auto naar een tuincentrum gaan. Die auto staat nu stil voor de deur. Mevrouw houdt ervan, zo goed als dat gaat, het gezellig te maken in haar huis. En van samen legpuzzels maken, pannenkoeken bakken en een praatje maken. Ze is gek op haar kat die ze als kitten kreeg na het overlijden van haar man, een klein jaar geleden. Wil je deze goedlachse dame wekelijks een paar uurtjes gezelschap houden? Zij zal je met open armen ontvangen.

Structureel
Zoetermeer

Hulp voor moeder en zoon

MEE ZHN

Een 72-jarige mevrouw wonende in Seghwaert is zeer beperkt in haar beweging. O.a. vanwege haar artrose en haar angst om te vallen, is zij aan huis gekluisterd. Haar inwonende zoon heeft een drukke baan in Amsterdam en is lange dagen van huis. De mantelzorg drukt zwaar op hem. Het zou heel fijn zijn als jij een paar uurtjes per week mevrouw gezelschap biedt, een kopje thee voor haar zet, en gezellig een praatje maakt. Mevrouw is geïnteresseerd in het nieuws, houdt van films en tv, vooral ontspannende programma’s, zoals De Meilandjes en een quiz als Een tegen honderd. Wat ze graag met jou zou doen is recepten uitzoeken, die binnen een uur klaar zijn. Dat zou haar enorm helpen! Heb je op zaterdag een paar uurtjes tijd, zodat haar zoon wellicht zijn sport weer kan oppakken? Of kun je wellicht op maandag / flexibel afspreken? Er wordt op je gewacht!

Structureel

Anderen bekeken ook

Amsterdam, 's-Gravenhage, Rotterdam, Delft, Leiden

Sollicitatietrainers gezocht

JINC

Oefen met leerlingen van het vmbo hoe ze moeten solliciteren zodat ze hun kans vergroten op een goede stageplek of bijbaan. Jezelf voorstellen, oogcontact maken, vragen stellen. Het is zo simpel als wat, maar je moet het wel even weten. Tijdens een Sollicitatietraining leren jongeren hoe ze indruk kunnen maken op een potentiële baas. Veel jongeren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand missen iemand in hun omgeving die hun vertelt wat de sociale codes zijn op de werkvloer. Ze weten dus niet hoe ze zich moeten voorbereiden op een sollicitatiegesprek, dat de telefoon uit hoort te staan en ze rechtop moeten zitten. JINC organiseert daarom Sollicitatietrainingen. Professionals laten hierbij middels rollenspellen zien hoe je zo’n gesprek maakt of breekt. Wanneer je je aanmeldt voor het geven van een Sollicitatietraining, word je niet in het diepe gegooid. JINC geeft nieuwe kandidaten een digitale briefing en verstrekt een handleiding vol tips en trucs. Je hoeft bovendien geen ervaren hr-medewerker te zijn om een goede training te kunnen geven. Iedereen die wel eens een sollicitatiegesprek heeft afgenomen, kent de ‘basics’ en kan die op anderen overdragen. Je geeft de training niet alleen; je geeft je samen met een collega als duo op of je wordt door ons gekoppeld aan een andere professional. Voorafgaand aan de training schrijven de leerlingen een sollicitatiebrief en een cv. Deze krijg je ruim van tevoren ter voorbereiding opgestuurd. Op basis van de brieven worden er in ruim een uur ongeveer vijf rollenspellen gespeeld. Jij bent daarbij de recruiter, en de leerling is zichzelf. Na afloop bespreken jullie hoe het ging. Ook de klasgenoten geven feedback, aan de hand van ingevulde observatieformulieren. De training vindt plaats op school. Het geven van een Sollicitatietraining kost een ochtend, plus een uur aan voorbereiding. Interesse? Neem contact op via onderstaande gegevens en we kijken samen naar de mogelijkheden!

Eenmalig
Rotterdam, 's-Gravenhage, Amsterdam, Delft, Leiden

Coaches gezocht voor 4 vmbo leerlingen

JINC

Als coach probeer jij uit te vinden waar een leerling goed in is en begeleid je hem of haar bij het maken van een passende keuze voor een vervolgopleiding. Zelfs als je veel mensen in je omgeving hebt die je stimuleren en met je meedenken, is het knap lastig om een vervolgopleiding te kiezen. Laat staan als je het met minder steun moet doen, zoals veel tieners uit wijken met een sociaaleconomische achterstand. Deze jongeren kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. De oplossing van JINC: we verbinden hen aan een Carrière Coach, aan iemand uit het bedrijfsleven die weet waar hij of zij over praat. Deze coach probeert uit te vinden waar een leerling goed in is en begeleidt hem of haar bij het maken van een passende keuze voor een vervolgopleiding. Geen zorgen; je hoeft geen coach van beroep te zijn. Als je een open en geïnteresseerde houding hebt, een aantal leerlingen onder je hoede wilt nemen, zorgt JINC dat je goed voorbereid wordt. Nieuwe coaches krijgen een training en toegang tot een digitale handleiding vol praktische informatie. Per schooljaar voert een Carrière Coach vier gesprekken met vier leerlingen; drie individuele gesprekken en één in groepsverband. Aan de hand van onze gespreksleidraad stel je als coach vragen, geef je advies waar de leerling mee aan de slag kan en blik je samen terug op de afgelopen periode. Een coach is per jaar maximaal twintig uur kwijt aan het project. Lijkt het je leuk om je professionele kennis en ervaring in te zetten om een vmbo-leerling te begeleiden in het maken van een passende keuze voor een vervolgopleiding? Wil je in een kort tijdbestek iets doen wat de kansen van jongeren op een succesvolle toekomst vergroot? Neem contact op via onderstaande gegevens en we kijken samen naar de mogelijkheden!

Eenmalig
's-Gravenhage, Amsterdam, Rotterdam, Delft

Trainers in digitale vaardigheden gezocht

JINC

Ontdek en deel de digitale toekomst! Doe mee aan ons 'Digitale Vaardigheden' project voor basisschoolleerlingen in samenwerking met FutureNL. Leerlingen leren op speelse manier praktische digitale vaardigheden, van basiscomputertalen tot algoritmes. We wachten op jouw inspirerende bijdrage! 🌐🚀 Wil je jongeren helpen om digitale superkrachten te ontwikkelen? Dan is dit jouw moment om te schitteren! 🌟 Dit project omvat vier lessen per klas, waarbij trainers uit het bedrijfsleven een belangrijke rol spelen door de eerste en laatste les op school te verzorgen. Elke les heeft een duur van slechts 1 uur, zodat het goed in het schoolrooster én in jouw werkrooster past. Het mooie is dat JINC alle benodigde materialen en voorbereidingen levert, zodat je volledig bent uitgerust voor je rol als trainer. In een wereld die voortdurend digitaler wordt, is het van cruciaal belang dat leerlingen al vroeg vertrouwd raken met digitale vaardigheden. Als onze nieuwe "Trainer Digitale Vaardigheden" bij JINC krijg je de kans om jonge geesten te inspireren en hun digitale kennis naar een hoger niveau te tillen. Denk aan workshops en trainingen over programmeren, mediawijsheid, online privacy en nog veel meer. 🚀 Hoe kun je meedoen? Ben jij enthousiast geworden en wil je je steentje bijdragen aan de educatie van de jongere generatie? Neem contact op via onderstaande gegevens en we kijken samen naar de mogelijkheden. Het is een laagdrempelig project waarvoor iedereen zich kan aanmelden, een IT achtergrond is niet nodig!

Eenmalig
Rotterdam, 's-Gravenhage, Amsterdam, Leiden, Delft

Open de deuren voor een groep leerlingen

JINC

Laat leerlingen van de basisschool en het vmbo ontdekken of jouw sector en beroep past bij hun interesse. Als je niet weet wat er te koop is op de arbeidsmarkt, kan je ook niet kiezen. Klinkt logisch, maar voor veel jongeren gaat die wijsheid niet op. Ze moeten namelijk wél kiezen. Ook als ze geen idee hebben wat ze kunnen en willen worden. Daarom organiseert JINC het project Bliksemstage. Leerlingen van de basisschool en het vmbo ontdekken daarbij wat voor sectoren en beroepen er bestaan en wat past bij hun interesse. Op die manier zorgen we ervoor dat kinderen hun horizon verbreden en bereiden we hen voor op het maken van een goede keuze voor een vervolgopleiding. Tijdens een Bliksemstage bezoeken leerlingen van de basisschool of het vmbo een bedrijf voor een kennismaking met een aantal beroepen. Ze steken de handen uit de mouwen en doen een ochtend lang echt ervaring op. Op deze manier ervaren ze hoe het is om bij een bedrijf te werken en weten ze beter wat ze leuk vinden. Je wordt deze ochtend niet in het diepe gegooid, wij helpen je bij de invulling van het programma, dat altijd onder schooltijd plaatsvindt. Ook geven we je een handleiding vol tips en trucs. Op de dag zelf is er bovendien altijd een docent of begeleider aanwezig. Groepjes zijn niet te groot; ze tellen gemiddeld acht leerlingen. Een Bliksemstage kost je 2,5 uur. De ervaring heeft geleerd dat elk bedrijf een actief en gevarieerd programma kan aanbieden, ook als de ‘core business’ niet vooral door ex-vmbo’ers wordt uitgevoerd. Bij grote advocatenkantoren werken immers ook juridisch assistenten, receptionistes en directiesecretaresses – om maar iets te noemen. Het doel is bovendien niet alleen om jongeren in contact te brengen met mogelijke beroepen voor later, maar ook om hun algemene kennis te vergroten. Lijkt het je leuk om werknemers van de toekomst enthousiast te maken voor jouw bedrijf of sector? Wil je in een kort tijdbestek iets doen wat bijdraagt aan het vergroten van gelijke kansen? Neem contact op via onderstaande gegevens en we kijken samen naar de mogelijkheden om dit bij jou op de werkvloer te organiseren.

Eenmalig
Rotterdam, Amersfoort, Nijmegen, Haarlem, Tilburg, Deventer, 's-Gravenhage, Utrecht, Arnhem, Amsterdam

Wandel mee tijdens de Nacht van de Vluchteling

NLvoorelkaar

Kun jij het je voorstellen? Dat je van de een op de andere dag alles moet achterlaten? En halsoverkop met je familie, je buren of soms helemaal alleen op de vlucht slaat naar een bestemming die nog onbekend is? 💔 Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling, zet jij je voor hen in: je vraagt op een positieve manier aandacht voor hun verhalen en laat jouw kilometers sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden!! 💪🏼 Tijdens de 2023 editie met maar liefst 5500 deelnemers werd er ruim 1.3 miljoen euro opgehaald! Een fantastisch bedrag! Hiermee kond Stichting Vluchteling o.a. Soedanese vluchtelingen toegang geven tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen. Ook verzorgden ze noodhulppakketen voor mensen die moesten vluchten voor de aardbeving in Turkije en Syrie en ondersteunenden ze met o.a. voeding in Ethiopie en Burkina Faso. Loop jij dit jaar ook mee? Schrijf je individueel in, met je familie, vrienden, sportclub, bedrijf of school. Klik op 'ik doe mee' zodat we je kunnen uitleggen hoe je kan kan meelopen!

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
's-Gravenhage

Maatjesproject kinderen van 5 t/m 18 jaar

stichting Vitalis

‘Dank je wel voor de leuke dag!’ Dat is de slogan van stichting Vitalis. Een maatjesproject voor kinderen die wat extra aandacht kunnen gebruiken. De kinderen en jongeren (5 t/m 18 jaar) die bij Vitalis worden aangemeld groeien vaak op een in een lastige thuissituaties. De problemen waar de kinderen mee te maken krijgen verschillen, bijvoorbeeld een ziekte van één van de ouders, een ander kind in het gezin die veel zorg vraagt, alleenstaande ouders die veel uren moeten werken om voor hun kind te zorgen etc. ofwel, het zijn kinderen die wat extra plezier en aandacht verdienen! Als vrijwilliger word je gekoppeld aan een kind die bij jou past. Jullie spreken minimaal 6 maanden lang eens per week of eens per twee weken af. Er zijn oneindig veel mogelijkheden! Jullie kunnen zwemmen, voetballen, pannenkoeken bakken, tekenen, films kijken en nog veel meer. Als vrijwilliger ben je geen hulpverlener, maar wel een waardevol steuntje in de rug voor het kind aan wie je wordt gekoppeld. Vrijwilligers moeten boven de 18 zijn, gelieve met wat levenservaring. Als je jonger dan 18 bent, is het eventueel mogelijk om een stage te doen bij Vitalis. Er zijn veel kinderen die een maatje zoeken, dus neem vooral contact met ons op. Bel als je vragen hebt, bekijk onze site en meld je aan! Vitalis is te vinden in Den Haag, Delft, Westland, Leiden, Haarlem, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Voorschoten, Leiderdorp, Oegstgeest en Noordwijk.

Structureel
Jongeren
Westland

Dag-coördinator voor de vrijdag

Voedselbank Haaglanden

Ben je op zoek naar een betekenisvolle functie als vrijwilliger, beschik je over leidinggevende capaciteiten en hou je van aanpakken? Dan is deze vrijwilligersfunctie als dag–coördinator bij de Voedselbank Haaglanden echt wat voor jou! Voedselbank Haaglanden biedt wekelijks voedselhulp via 16 uitgiftepunten en 5 winkels aan circa 1600 huishoudens. Dit doen we met uitsluitend vrijwilligers! Dat zijn ruim 300 mensen die ze zich inzetten voor anderen, die het op dit moment financieel moeilijk hebben. Onze organisatie is volop in beweging en wij kunnen op belangrijke posities versterking gebruiken. Ons team werkt vanuit het distributiecentrum van de Voedselbank Haaglanden aan de Lierseweg 2b in Wateringen. Als dag–coördinator ben je verantwoordelijk voor het logistieke proces binnen de Voedselbank Haaglanden. Met als uiteindelijk doel het samenstellen en uitgeven van voedselpakketten. Je geeft hierbij leiding aan gemiddeld 20 vrijwilligers die verantwoordelijk zijn voor onder meer het om- en inpakken van voedsel en het vullen van de kratten. Wat ga je doen? •Je geeft leiding en verdeelt de werkzaamheden onder het team van vrijwilligers •Administratieve verwerking van het logistieke proces •Je houdt rekening met wet- en regelgeving t.a.v.: •Voedselveiligheid •Veiligheid van de werknemers •Je ondersteunt, enthousiasmeert en werkt mee met het team van vrijwilligers Wat breng je daarvoor mee? •MBO/HBO werk en denkniveau. •Ervaring met (implementatie van) logistieke processen •Goede computervaardigen •Omgaan met hectiek en deadlines •Ervaring met leidinggeven is een pre. Het is vooral belangrijk dat je in staat bent vrijwilligers te motiveren •Je bent op vrijdag beschikbaar Wat krijg je terug? - Jij maakt het verschil! Je draagt in een cruciale rol bij aan het helpen van mensen die het enorm moeilijk hebben en helpt tevens mee met het tegengaan van voedselverspilling - Een jaarlijkse zomer-party en een jaarlijkse najaar-party - Koffie, thee en wat lekkers staan voor je klaar in de kantine - Een gezellige sfeer op de werkvloer - Eventuele reiskostenvergoeding - Ervaring opdoen en een mooie aanvulling op je CV Wil jij op deze vacature reageren? Stuur dan snel een bericht! Onze HR-Recruiter neemt zo spoedig contact met je op.

Structureel
Westland

Ertoe doen, dat doet iets met beide!

Vitis Welzijn

Ertoe doen doet iets positiefs, met jou en met de ander. Er zijn voor iemand, geeft jou en de ander het gevoel dat je ertoe doet. Er zijn wandelmaatjes, maatjes die langskomen om te kletsen en wat te drinken. Maatjes die anderen laten lachen. Plezier en persoonlijk contact staan voorop. Als maatje maak je iemand anders en je eigen leven leuker. Wil jij er zijn voor een ander? Meld je aan! Vriendelijke groeten, Krista Vitis Welzijn zet zich in regio Westland in voor een vitale samenleving. Wij ondersteunen kwetsbare burgers, stimuleren mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Kortom Vitis Welzijn is dé verbinding tussen mensen en organisaties en staat voor kernwaarden als betrouwbaar, optimistisch en betrokken.

Structureel
's-Gravenhage, Westland

Betekenisvol contact

Buddy Netwerk

Wil jij graag ook de wereld voor een ander vergroten door er te zijn voor de ander. Dit door betekenisvol contact waarin je er toe doe voor de ander en voor jezelf. We hebben verschillende soorten vrijwilligers (buddy's) die bij hun maatjes (cliënten) komen om te wandelen, een kop koffie te drinken, een klein boodschapje doen, samen koken, de mantelzorger even kunnen ontlasten. Vrijwilligers die er zijn voor de ander door betekenisvol contact waarin samen gekeken wordt naar wat jullie willen en kunnen doen. Heb jij tijd voor een praatje of om iets leuks te doen samen. Wil jij er zijn voor de ander laat het mij dan even weten door te reageren op dit bericht. Wij van Stichting Buddy Netwerk proberen zoveel mogelijk mensen te helpen. Help jij ook mee en kom je ons team van vrijwilligers versterken. Ook studenten die een maatschappelijke stage nodig hebben verwelkomen wij graag binnen ons team. Hartelijke groet, Jolanda

Structureel
Rijswijk

Gezellige, gezonde groene wandelingen.

Stichting Gezond Natuur Wandelen

Spreekt dit jou aan en ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk? Dit is een manier om anderen te ontmoeten, samen te bewegen en de natuur te beleven? Meld je ook aan als vrijwillige wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen! We hebben inmiddels meer dan 100 wandelgroepen verdeeld over 8 provincies. Onze gratis wekelijkse wandelingen van ongeveer een uur in het groen worden in een rustig tempo gelopen en vinden plaats in de verschillende seizoenen. We zoeken extra wandelbegeleiders om elkaar af te wisselen en de wandelaars elke week/maand op ons te kunnen laten rekenen. Als wandelbegeleider zorg je samen voor een mooie route en vertel je onderweg kort iets over de natuur. Als wandelbegeleider loop je samen met een andere vrijwilliger met de wandelgroep vanaf het verzamelpunt. Daar komen onze wandelaars samen om sociale contacten en bewegen te combineren. Ook is er aandacht voor “het groen” onderweg. In Rijswijk vanaf Westhof of Oude Raadhuis is de vertrektijd op maandag om 13.30 uur. Eerste en derde maandag van de maand in 2024 starten bij Westhof: 15 april; 6 en 20 mei; 3 en 17 juni; 1 en 15 juli; 5 en 19 augustus; 2 en 16 september; 7 en 21 oktober; 4 en 18 november; 2 en 16 december. Start vanaf locatie: Westhof: Julialaantje 38, 2283 TB Rijswijk. Op alle andere maandagen in de tweede, vierde en vijfde week van de maand om 13:30 uur. Start vanaf locatie: Oude Raadhuis, Laanhofrust 4, 2282 Al Rijswijk. Vanaf Wijkcentrum Stervoorde, Doctor H.J. van Mooklaan 1, 2286 BA Rijswijk is iedere donderdagavond om 19 uur een wandeling. De wandeling duurt ongeveer een uur. Je begeleidt één tot vier keer per maand in overleg met je lokale coördinator. Andere dagen kan je zelf meewandelen. Je hebt geen speciale kennis nodig, maar wel interesse in gezondheid en natuur, een redelijke conditie en goede sociale vaardigheden. Attenderen op natuur draagt al bij tot natuurbeleving! Na afloop drink je samen met de deelnemers een kop koffie of thee. Wij bieden onze nieuwe begeleiders drie korte en interessante cursussen gratis aan in het voorjaar van 2024. Een halve of hele dag training wandelbegeleider, EHBO of natuurbeleving. Voor vragen en ondersteuning kun je altijd bij de coördinator terecht of per e-mail bij het landelijk team. Wandel gezellig mee en kijk of het wat voor je is! Neem contact op met Corrie om je aan te melden, zij brengt je met de juiste persoon in contact. Vermeld de wandelgroep(en) van je keuze waar je zonder verplichtingen een keer meewandelt. De gezelligheid is het gezondste van onze wandelingen.”

Structureel