csrf
365 platform logo
365 platform

Jeugdraad - Stichting Kielegat

Lijkt het jou leuk om dé brakskes van ut Kielegat, ofwel het jeugdgevolg, te begeleiden? Wij zoeken een enthousiaste begeleider die in het voorseizoen en tijdens de carnaval klaarstaat om te zorgen dat het jeugdgevolg kan stralen. Lijkt het jou leuk om deze Jeugd te begeleiden? Dan zoeken wij jou! ---------------------------- Stichting Kielegat organiseert met ruim 300 vrijwilligers alles rondom het Bredase carnaval. Zonder de hulp van honderden vrijwilligers zouden wij niet elk jaar zo’n mooie carnaval kunnen vieren in Ut Kielegat. En omdat we zo’n grote club zijn, zijn we ook altijd op zoek naar nieuwe enthousiastelingen! Wil je liever een open gesprek om te ontdekken wat er nog meer mogelijk is? Dat kan natuurlijk ook! Stuur dan een bericht via deze website en wij nemen snel contact met je op.

Lees meer

structureel

Breda

Maatje, buddy & gezelschap
Projectcoördinatie
Creativiteit & muziek

Beschrijving

Lijkt het jou leuk om dé brakskes van ut Kielegat, ofwel het jeugdgevolg, te begeleiden? Wij zoeken een enthousiaste begeleider die in het voorseizoen en tijdens de carnaval klaarstaat om te zorgen dat het jeugdgevolg kan stralen.

Lijkt het jou leuk om deze Jeugd te begeleiden? Dan zoeken wij jou!

----------------------------

Stichting Kielegat organiseert met ruim 300 vrijwilligers alles rondom het Bredase carnaval. Zonder de hulp van honderden vrijwilligers zouden wij niet elk jaar zo’n mooie carnaval kunnen vieren in Ut Kielegat. En omdat we zo’n grote club zijn, zijn we ook altijd op zoek naar nieuwe enthousiastelingen!

Wil je liever een open gesprek om te ontdekken wat er nog meer mogelijk is? Dat kan natuurlijk ook! Stuur dan een bericht via deze website en wij nemen snel contact met je op.

Praktische informatie

Locatie

Breda

Impact

Impactgebied

Evenementen & festivals
Kunst & cultuur
Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Projectcoördinatie
Creativiteit & muziek
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting Kielegat

Breda

Technische Commissie - Stichting Kielegat

Stichting Kielegat

De commissie Technische Zaken van Stichting Kielegat zoekt enthousiaste alleskunners. Ben je handig en heb je zin om hand en span diensten te verlenen voor, met en na carnaval? Dan zijn we op zoek naar jou! Je komt terecht in een heel gezellig team dat elk Kielegats evenement helemaal rood en oranje kleurt. ---------------------------- Stichting Kielegat organiseert met ruim 300 vrijwilligers alles rondom het Bredase carnaval. Zonder de hulp van honderden vrijwilligers zouden wij niet elk jaar zo’n mooie carnaval kunnen vieren in Ut Kielegat. En omdat we zo’n grote club zijn, zijn we ook altijd op zoek naar nieuwe enthousiastelingen! Wil je liever een open gesprek om te ontdekken wat er nog meer mogelijk is? Dat kan natuurlijk ook! Stuur dan een bericht via deze website en wij nemen snel contact met je op.

Structureel
Breda

Verkoop & logistiek - Stichting Kielegat

Stichting Kielegat

De commissie Verkoop is verantwoordelijk voor de merchandise van ut Kielegat, wat een belangrijke inkomstenbron voor onze stichting is. De merchandise wordt verkocht op enkele feesten voorafgaand aan carnaval en de piek tijdens carnaval (onder andere vooraan in de optochten). Binnen de verkoopcommissie zoeken we specifiek ook naar iemand die het logistieke gedeelte wil verzorgen. Dat betekent: ervoor zorgen dat de verkoopartikelen vervoerd worden van opslagruimte naar de stand(s) en weer terug. En daarbij natuurlijk meehelpen met het verkopen! ---------------------------- Stichting Kielegat organiseert met ruim 300 vrijwilligers alles rondom het Bredase carnaval. Zonder de hulp van honderden vrijwilligers zouden wij niet elk jaar zo’n mooie carnaval kunnen vieren in Ut Kielegat. En omdat we zo’n grote club zijn, zijn we ook altijd op zoek naar nieuwe enthousiastelingen! Wil je liever een open gesprek om te ontdekken wat er nog meer mogelijk is? Dat kan natuurlijk ook! Stuur dan een bericht via deze website en wij nemen snel contact met je op.

Structureel
Breda

Commissielid Optochten - Stichting Kielegat

Stichting Kielegat

Voor de Kielegatse Optochten (Grote Optocht, Brakkensliert) zoeken wij jonge, enthousiaste, carnavaleske liefhebbers van de Optochten! Wil jij er met ons voor zorgen dat alles op rolletjes loopt? Leuk als je ervaring hebt met het meelopen in de Optocht, maar dat hoeft niet. ---------------------------- Stichting Kielegat organiseert met ruim 300 vrijwilligers alles rondom het Bredase carnaval. Zonder de hulp van honderden vrijwilligers zouden wij niet elk jaar zo’n mooie carnaval kunnen vieren in Ut Kielegat. En omdat we zo’n grote club zijn, zijn we ook altijd op zoek naar nieuwe enthousiastelingen! Wil je liever een open gesprek om te ontdekken wat er nog meer mogelijk is? Dat kan natuurlijk ook! Stuur dan een bericht via deze website en wij nemen snel contact met je op.

Structureel
Breda

Organisatie Stuiterbal - Stichting Kielegat

Stichting Kielegat

Sinds een paar jaar organiseert Stichting Kielegat het Stuiterbal voor scholieren. Wil jij meehelpen om een dik feest neer te zetten? Wij zoeken leuke jonge mensen (bij voorkeur in de leeftijd 18-25) jaar, die met ons dit mooie feestje willen organiseren. ---------------------------- Stichting Kielegat organiseert met ruim 300 vrijwilligers alles rondom het Bredase carnaval. Zonder de hulp van honderden vrijwilligers zouden wij niet elk jaar zo’n mooie carnaval kunnen vieren in Ut Kielegat. En omdat we zo’n grote club zijn, zijn we ook altijd op zoek naar nieuwe enthousiastelingen! Wil je liever een open gesprek om te ontdekken wat er nog meer mogelijk is? Dat kan natuurlijk ook! Stuur dan een bericht via deze website en wij nemen snel contact met je op.

Structureel
Breda

Carnavaleske Wandeling - Stichting Kielegat

Stichting Kielegat

Jaarlijks wordt er een ludieke wandeling door een deel van Breda georganiseerd, voorafgaand aan carnaval. We zoeken versterking om deze wandeling te organiseren! Heb jij bijvoorbeeld een handig netwerk in Breda? Of ben je een echte verhalenverteller? Meld je dan aan! ---------------------------- Stichting Kielegat organiseert met ruim 300 vrijwilligers alles rondom het Bredase carnaval. Zonder de hulp van honderden vrijwilligers zouden wij niet elk jaar zo’n mooie carnaval kunnen vieren in Ut Kielegat. En omdat we zo’n grote club zijn, zijn we ook altijd op zoek naar nieuwe enthousiastelingen! Wil je liever een open gesprek om te ontdekken wat er nog meer mogelijk is? Dat kan natuurlijk ook! Stuur dan een bericht via deze website en wij nemen snel contact met je op.

Structureel
Breda

Geldbussenschudders - Stichting Kielegat

Stichting Kielegat

Vind jij het leuk om met veel verschillende mensen een praatje te maken? Voor én tijdens carnaval gaan we met een gezellige groep op pad met collectebussen om geld voor Stichting Kielegat in te zamelen. Vanaf dit jaar extra leuk: bij elke bijdrage ter hoogte van een leutpenning krijgt de betaler een Leuttax-pin! Een collectorsitem, dus we verwachten enthousiaste betalers. Wil jij één of meerdere dagen mee op pad? ---------------------------- Stichting Kielegat organiseert met ruim 300 vrijwilligers alles rondom het Bredase carnaval. Zonder de hulp van honderden vrijwilligers zouden wij niet elk jaar zo’n mooie carnaval kunnen vieren in Ut Kielegat. En omdat we zo’n grote club zijn, zijn we ook altijd op zoek naar nieuwe enthousiastelingen! Wil je liever een open gesprek om te ontdekken wat er nog meer mogelijk is? Dat kan natuurlijk ook! Stuur dan een bericht via deze website en wij nemen snel contact met je op.

Structureel
Breda

Club Kielegat - ledenbeheerder

Stichting Kielegat

Club Kielegat is er voor iedereen die carnaval, en Jeugdcarnaval in het bijzonder, een warm hart toedraagt. Inmiddels tellen wij 150 leden. Voor komende jaren hebben wij de ambitie te groeien naar 1111 leden. Alle leden betalen een lidmaatschap van €11,11 euro per jaar. Dit vraagt om een gedegen administratie. Het is aan de Club Kielegat ledenbeheerder om de ledenadministratie te beheren. Daarnaast verwachten wij dat je meedenkt hoe wij de leden kunnen binden en boeien door middel van leuke acties en verassingen. Club Kielegat bestaat uit vijf leden. Wij vergaderen eenmaal per maand. Lijkt het je leuk om bij ons aan te sluiten en mee te bouwen aan een toekomstbestendig carnaval voor de jeugd in het Kielegat, meld je dan nu aan! ---------------------------- Stichting Kielegat organiseert met ruim 300 vrijwilligers alles rondom het Bredase carnaval. Zonder de hulp van honderden vrijwilligers zouden wij niet elk jaar zo’n mooie carnaval kunnen vieren in Ut Kielegat. En omdat we zo’n grote club zijn, zijn we ook altijd op zoek naar nieuwe enthousiastelingen! Wil je liever een open gesprek om te ontdekken wat er nog meer mogelijk is? Dat kan natuurlijk ook! Stuur dan een bericht via deze website en wij nemen snel contact met je op.

Structureel
Breda

Soesjef Club Kielegat - Stichting Kielegat

Stichting Kielegat

Club Kielegat is er voor iedereen die carnaval een warm hart toedraagt en Jeugdcarnaval in het bijzonder. Iedereen kan lid worden van Club Kielegat. Het geld wat hiermee wordt opgehaald wordt geïnvesteerd in het verbeteren en uitbreiden van jeugdevenementen voor én tijdens carnaval. Als Soesjef ben je de spin in het web van Club Kielegat. Samen met een groep van zes enthousiaste vrijwilligers werk je jaarlijks een plan uit voor de drie focuspunten van Club Kielegat: 1. Het optimaliseren en uitbreiden van Jeugdcarnaval binnen Stichting Kielegat 2. Het werven van nieuwe leden 3. Toegevoegde waarde creëren voor bestaande leden Daarnaast ben je als Soesjef de verbindende schakel met de andere onderdelen van Stichting Kielegat die elk op een andere manier met jeugd bezig zijn. Geloof jij dat de jeugd de toekomst heeft en wil jij je hiervoor inzetten? Dan is Soesjef Club Kielegat de functie die bij jou past! ---------------------------- Stichting Kielegat organiseert met ruim 300 vrijwilligers alles rondom het Bredase carnaval. Zonder de hulp van honderden vrijwilligers zouden wij niet elk jaar zo’n mooie carnaval kunnen vieren in Ut Kielegat. En omdat we zo’n grote club zijn, zijn we ook altijd op zoek naar nieuwe enthousiastelingen! Wil je liever een open gesprek om te ontdekken wat er nog meer mogelijk is? Dat kan natuurlijk ook! Stuur dan een bericht via deze website en wij nemen snel contact met je op.

Structureel
Breda

Optocht Juryleden - Stichting Kielegat

Stichting Kielegat

Op maandag 3 maart 2025 trekt de Grote Optocht weer door het Kielegat. Dit terugkerende grootse evenement wordt deskundig beoordeeld door een vakjury en daar zijn een aantal plekken in vrij gekomen. De Grote Optocht is jaarlijks voor Breda en de vele duizenden toeschouwers een hoogtepunt. De deelnemers verwachten een positief kritische beoordeling en een eerlijk, transparant juryrapport. Zorgvuldigheid en kundigheid zijn daarom belangrijke competenties voor een jurylid. Wij zoeken vrijwilligers met een creatieve, kunstzinnige of technische achtergrond die carnavaleske prestaties en creaties goed kunnen beoordelen. Jurylid zijn is een korte, maar krachtige klus. Vooraf krijg je o.a. het Juryprotocol om door te nemen. Een paar weken voor de optocht komen alle juryleden bijeen voor normafstemming en uiteraard ook voor een stukje gezelligheid. Daarna volgt de briefing en het jureren op carnavalsmaandag en de dagen daarna schrijft iedereen zijn commentaren uit. Interesse? Reageer dan op deze vacature!

03-03-2025

Anderen bekeken ook

Breda

Help gevluchte kinderen door spel & beweging

TeamUp

"Ze kunnen weer even helemaal kind zijn... mooi dat je dat in een paar uurtjes per week kunt geven. Ik ga na TeamUp met een voldaan gevoel naar huis!". ✨Wat ga je doen Als vrijwilliger voor TeamUp (een programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child) bied je psychosociale steun aan gevluchte kinderen door middel van spel en beweging. Spelenderwijs leren kinderen omgaan met emoties zoals boosheid, angst en stress. Je wordt vooraf getraind en begeleid en gaat op een opvanglocatie bij jou in de buurt aan de slag. Je maakt deel uit van een enthousiast team met andere vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Door de activiteiten voelen kinderen zich veilig en beschermd, meer verbonden met hun leeftijdsgenoten en optimistischer. Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. ✅ Dit ben jij: • Ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen. Of je hebt relevante werkervaring of een afgeronde opleiding (of nog studerend) op het gebied van pedagogiek, onderwijs, social work, sport, spel en/of beweging; • Eén dagdeel doordeweeks beschikbaar (3 tot 5 uur), vanaf ongeveer 15.30 uur (dag en tijdstip verschilt per locatie); • Voor een langere periode beschikbaar (minimaal een aantal maanden of langer). Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen; 🎉Dit bieden wij: • Een functie om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen; • De kans om echt een verschil te maken in het leven van gevluchte kinderen, je levert een belangrijke bijdrage aan hun psychosociale welzijn; • Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel vrijwilligersteam; • Trainingen en vervolgtrainingen in het faciliteren van de activiteiten en het werken met deze specifieke doelgroep; • Counseling- en stressmanagementsessies; • Vrijwilligersevenementen; • Reiskostenvergoeding; Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Reageer hieronder, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Veiligheid van kinderen is voor TeamUp essentieel. TeamUp accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures. TeamUp is een gezamenlijk programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF).

Structureel
Breda

Help jij mee klaarzetten van de tafeltennis?

Biso '65

Vind jij het leuk om te helpen bij het tafeltennis, badminton en schuiftafeltennis van onze gehandicapte sporters? Je helpt samen met andere vrijwilligers mee met het opbouwen en afbreken van het spelmateriaal. Het is leuk als je zelf meedoet! Als vrijwilliger maak jij deel uit van een hechte groep vrijwilligers die zich inzetten. Je ziet onze sporters erg genieten van hun wekelijkse sportuitje en zij kunnen zich daar helemaal in uitleven. Het sociale contact van de sporters met een lichamelijke en visuele beperking is erg belangrijk. Je ziet mogelijkheden in plaats van beperkingen! Iedere donderdagavond van 20.00-21.00 uur ben je welkom in gemeentelijk sportcentrum ‘de scharen’.

Structureel
Breda, Roosendaal

Deze jongeren kunnen jouw aandacht gebruiken

Vrijwillig & Co

Kamers met Kansen zoekt jou, vrijwilliger! Wat je nodig hebt is ervaring met op jezelf wonen (o.a. administratie & wat kan ik uitgeven) én dat je stabiel in het leven staat (baan & huis). Je wordt onderdeel van een geweldige vrijwilligersfamilie & je krijgt gratis trainingen. Soms zijn jongeren door omstandigheden genoodzaakt om vroegtijdig zelfstandig te wonen. Het project Kamers met Kansen geeft deze jongeren een steuntje in de rug door woonruimte aan te bieden, maar ook door ze de ondersteuning te geven die nodig is om aan de toekomst te werken en om zaken op orde te brengen. Dit is jouw taak! Met ongeveer 1 uur in de week ben je er al! Wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Stèphanie coördinator Kamers met Kansen Breda & Roosendaal.

Structureel
Breda

Soesjef Club Kielegat - Stichting Kielegat

Stichting Kielegat

Club Kielegat is er voor iedereen die carnaval een warm hart toedraagt en Jeugdcarnaval in het bijzonder. Iedereen kan lid worden van Club Kielegat. Het geld wat hiermee wordt opgehaald wordt geïnvesteerd in het verbeteren en uitbreiden van jeugdevenementen voor én tijdens carnaval. Als Soesjef ben je de spin in het web van Club Kielegat. Samen met een groep van zes enthousiaste vrijwilligers werk je jaarlijks een plan uit voor de drie focuspunten van Club Kielegat: 1. Het optimaliseren en uitbreiden van Jeugdcarnaval binnen Stichting Kielegat 2. Het werven van nieuwe leden 3. Toegevoegde waarde creëren voor bestaande leden Daarnaast ben je als Soesjef de verbindende schakel met de andere onderdelen van Stichting Kielegat die elk op een andere manier met jeugd bezig zijn. Geloof jij dat de jeugd de toekomst heeft en wil jij je hiervoor inzetten? Dan is Soesjef Club Kielegat de functie die bij jou past! ---------------------------- Stichting Kielegat organiseert met ruim 300 vrijwilligers alles rondom het Bredase carnaval. Zonder de hulp van honderden vrijwilligers zouden wij niet elk jaar zo’n mooie carnaval kunnen vieren in Ut Kielegat. En omdat we zo’n grote club zijn, zijn we ook altijd op zoek naar nieuwe enthousiastelingen! Wil je liever een open gesprek om te ontdekken wat er nog meer mogelijk is? Dat kan natuurlijk ook! Stuur dan een bericht via deze website en wij nemen snel contact met je op.

Structureel
Breda

Vrijwilliger psychische kwetsbaarheid

BredaMantelzorg

Carla’s man heeft chronische depressies. Johan zorgt voor zijn zoon met schizofrenie. Karim doet boodschappen voor zijn zus die niet de straat op durft. Allemaal zijn ze mantelzorger; ze zorgen lange tijd voor iemand in hun omgeving. Mantelzorg voor iemand met een psychische kwetsbaarheid is vaak langdurig en intensief. Het is belangrijk dat mantelzorgers zich regelmatig ontspannen en zo nieuwe energie opdoen. Het is voor hen fijn om te weten dat er dan iemand bij hun naaste is. BredaMantelzorg zoekt daarom vrijwilligers voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Wat ga je doen? Samen ga je leuke dingen doen. Bijvoorbeeld koffie drinken, fietsen, wandelen of naar een museum. Of je gaat thuis bij iemand op bezoek om een spelletje te doen, gezellig te praten of een film te kijken. Soms help je iemand om meer sociale contacten op te doen of meer naar buiten te durven. Voor jou misschien niets bijzonders, maar voor de ander kan dit veel betekenen. Ook voor de mantelzorger, die heeft op deze manier tijd voor zichzelf en wordt zo ontlast. Maak jij het verschil? BredaMantelzorg zoekt enthousiaste vrijwilligers, die graag een ander helpen. Hoe vaak je met iemand afspreekt, bepalen jullie samen. Het gaat hierbij niet om hulpverlening maar om 'gewoon' sociaal contact. Is dit iets voor jou? Dan horen we graag van je! Wat bieden wij? Als vrijwilliger neem je tijdelijk de zorgtaken van de mantelzorger over. Want doordat jij er bent, kan de mantelzorger iets anders doen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten. Ben je enthousiast? En wil je meer informatie? Laat dan je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek. BredaMantelzorg geeft informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van BredaMantelzorg.

Structureel
Breda

Ben jij ook ANDERS? Word initiatiefnemer!

Stichting ANDERS Nederland

Stel je voor; een bruisend netwerk van ondernemers uit Breda komt in actie voor de meest kwetsbare hulpvragen in de stad. Samen maken we zo Breda nog mooier en zetten we verder een streep door armoede. Het is een kans die voor het oprapen ligt. Het concept is bewezen. De werkwijze bekend. Wij zijn op zoek naar een pionier die samen met ons en de ondernemers in Breda op een nieuwe manier wil dienen. Sinds 2015 bouwt stichting ANDERS in Nederland aan een beweging van geven. Het concept is heel eenvoudig; lokale ondernemers komen in actie voor lokale hulpvragen van mensen in armoede. Vervolgens geven de hulpvragers zelf ook een goede daad door aan iemand anders. Een beweging van verbinding en geven als gevolg. Voorbeelden: - Een advocaat helpt iemand met een juridische vraag - Een slotenmaker maakt een woning weer veilig na huiselijk geweld - Een jobcoach helpt iemand richting een betaalde baan - Een loodgieter geeft een gezin letterlijk weer droge voeten Inmiddels zijn er al 7 lokale stichtingen in Nederland opgericht; Drechtsteden, Rotterdam, Eindhoven, Amstelland, Den Haag, Nijmegen en Rivierenwaard. Het is tijd om de sprong naar Breda te maken! Waarom Breda? Breda heeft alles in zich om een nieuw ANDERS netwerk te laten slagen. De stad heeft zowel een forse kwetsbaarheid. Zeker 10.000 Bredanaars leven in armoede en 9% van de kinderen tot 12 jaar groeit op in armoede. Daarnaast heeft de stad een groot en gezond ondernemersklimaat (ruim 26.000 ondernemers). Het zijn de ingrediënten die de unieke verbinding via het werk van ANDERS mogelijk maakt. Pionier gezocht voor goede bak koffie Wij zijn op zoek naar Bredanaars die samen met ons de stad willen dienen op een nieuwe manier. Samen met ondernemers de stad op z’n kop zetten om de meest kwetsbare hulpvragen te beantwoorden en mensen weer nieuwe hoop en perspectief te geven. Voordelen van een stichting starten met ANDERS: - Bewezen concept - Groot netwerk - Veel begeleiding voor de opstart - Veel ondersteuning vanuit landelijke stichting Herken jij jezelf in het volgende of ken jij iemand met: - Lef - Gunfactor - Hart voor Breda - Ondernemend - Oog voor je naaste - Geloof, hoop en liefde zijn ook voor jou belangrijke drijfveren in het leven Ja? Mooi. Dan willen wij graag koffie met je drinken. Thee mag ook ;-) Stuur een kort mailtje naar info@stichtinganders.nl zodat we contact met je kunnen opnemen. Stel vooral je vragen. We beantwoorden ze graag!

Structureel
Breda

Gastheer of -vrouw inloopochtenden

Inlopen Clement en Voor Elkaar Breda

De inlopen 'Clement' (wijk Haagse Beemden) en 'Voor Elkaar' (wijk Biesdonk) in Breda Noord zijn gastvrije plekken met een gezellig team. Waar jij als vrijwilliger ook echt gezien wordt! Een plek waar mensen zichzelf kunnen zijn. Wij zijn op zoek naar een gastheer/gastvrouw voor onze inlopen. Iemand die bijdraagt aan een gezellige en vertrouwde sfeer. *Dit is wat je gaat doen* Je verwelkomt de bezoekers en stelt ze op hun gemak. Je maakt een praatje en biedt een luisterend oor. Je ondersteunt in de praktische organisatie en geeft mee vorm aan de activiteiten op de inloop. Met je teamleden zet je van tevoren alle spullen klaar, schenk je koffie en laat je bezoekers binnen. Aan het eind ruim je gezamenlijk weer op. Per inloopochtend wordt er gekeken welke taken passen bij de kwaliteiten van de aanwezige vrijwilligers. Na een inwerkperiode ben je in staat om de inloop deels zelfstandig te draaien, samen met je collega’s. *Wie ben jij?* Wij zoeken iemand die: - geïnteresseerd is in andere mensen en een open houding heeft; - het leuk vindt om gezelligheid te brengen en mensen met elkaar te verbinden; - flexibel is in de omgang, kan improviseren; - zich ook aan afspraken kan en wil houden; - het leuk vindt om in een team te werken; - een leergierige houding heeft. Rond 09:00 - 09:15 uur zetten wij de spullen klaar zodat wij de gasten hierna met aandacht kunnen verwelkomen. Je kunt ervoor kiezen om bij één of twee inlopen vrijwilliger te worden. Je kunt ervoor kiezen elke week mee te draaien of maandelijks enkele ochtenden die jou uitkomen. *Over de inlopen* Inloop Clement is open op dinsdagochtend van 09:45- 11:45; Breda (Ontmoetingscentrum De Sleutel). Inloop Voor Elkaar is is open op woensdagochtend van 09:45- 11:45; Breda (gemeenschapshuis De Biesdonk) *Interesse?* Heb je interesse? Neem contact op met Chantal, coördinator van de inlopen, via een bericht of kom tijdens een van de inlopen eerst eens gezellig langs om de sfeer te proeven en kennis te maken!

Structureel
Breda

Tuinmedewerkers m/v

Stichting Het Klooster Breda

Vacature tuinmedewerker m/v Klooster Sint Fidelis is een voormalig klooster, gelegen aan de rand van centrum Breda (Schorsmolenstraat). Het klooster is een rijksmonument en omgeven door een grote, geheel ommuurde, parkachtige tuin van meer dan 1 hectare. We zijn momenteel met een groep van ongeveer 10 tuinvrijwilligers en zorgen ervoor dat deze monumentale tuin onderhouden wordt. Sommige mensen werken allround en doen alle voorkomende werkzaamheden. Andere mensen hebben een specialiteit als onkruid wieden, de bloemen verzorgen, maaien of snoeien. Bij ons kan je alles leren. We werken iedere maandag van 9.00 uur tot ongeveer 12.30 uur, tussentijds drinken we gezellig koffie. Om 12.30 uur genieten we van een gezamenlijke lunch. Na de lunch werkt een deel van de groep verder. Wil je meewerken in onze prachtige tuin, een pareltje in de binnenstad van Breda ? Reageer dan op deze vrijwilligersvacature tuinmedewerker m/v. De meest voorkomende werkzaamheden zijn: • onkruid wieden • blad ruimen • takken versnipperen • bloemen en planten verzorgen • gras maaien • heggen knippen Onze vaste dag is maandag Wat wij belangrijk vinden: • Je vindt samenwerken leuk • Je bent enthousiast en vriendelijk • Je vindt het leuk om de handen uit de mouwen te steken Heb jij groene vingers en zin om onze gezellige tuinploeg te komen versterken ?

Structureel
Breda

Hulpverlener voor de armoedeverlichting

Vincentiusvereniging Breda e.o.

Een hulpverlener bij Vincentius beoordeelt samen met bestuurslid hulpverlening de verschillende hulpvragen die we binnen krijgen. Dit is heel divers: van mensen die in scheiding liggen tot groepen vluchtelingen. Waar nodig help je de hulpvrager in onze kringloopwinkel met uitzoeken van hulp in natura. Gedacht wordt aan 6 tot 10 uur per week. Je verdeelt de taken in overleg met het bestuurslid hulpverlening. Iets voor jou? Meld je aan bij Vincentius Breda en help mee! Je kunt binnenlopen tijdens onze winkeltijden op maandag en woensdag van 13.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. De winkel heet ‘De Vince’ en is gevestigd op de Koele Mei 2 in Breda.

Structureel
Breda, Etten-Leur

Breng jij onze woorden tot leven?

Beidehand®

Weet jij de juiste woorden te vinden om duidelijk te maken wat wij doen, wat wij maken en wie wij zijn? Vind je het leuk om flyers, folders en social-media berichten te maken? Wij zijn Marjolein & Ellen, aantal vrijwilligers en stagiaires maar vooral de deelnemers van onze creatieve dagbesteding waar creaties worden gemaakt door mensen met een afstand tot de maatschappij, met verschillende hulpvragen en leeftijden, vanaf 18 tot 80+. Iedereen is welkom, ongeacht achtergrond of problematiek. Wij denken in hartjes ♡♡♡ Kleinschaligheid, veiligheid, ontplooien van de talenten die iedereen in zich heeft en vooral uitgaan van mogelijkheden zijn belangrijke factoren voor Beidehand®.

Structureel