csrf
365 platform logo
365 platform

Vrijwilliger Club gehandicapten

Soos Walhalla is een club voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze club is 1 x in de 2 weken (oneven). De club wordt gedraaid door vrijwilligers met ondersteuning van een beroepskracht. Iedere 2 weken organiseren we een activiteit, bijv. kienen, spelletjesavond, knutselen, muziekavond, koken/bakken, wandelen etc. Het programma maken de vrijwilligers samen, en voeren dit ook samen uit. Soms neem je de voorbereiding op je. Doel van de club is een gezellige avond voo de deelnemers, ongeveer 20 deelnemers.

Lees meer

structureel

Weert

Activiteitenbegeleiding
Begeleiding & coaching
Creativiteit & muziek

Beschrijving

Soos Walhalla is een club voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze club is 1 x in de 2 weken (oneven). De club wordt gedraaid door vrijwilligers met ondersteuning van een beroepskracht. Iedere 2 weken organiseren we een activiteit, bijv. kienen, spelletjesavond, knutselen, muziekavond, koken/bakken, wandelen etc.

Het programma maken de vrijwilligers samen, en voeren dit ook samen uit. Soms neem je de voorbereiding op je.

Doel van de club is een gezellige avond voo de deelnemers, ongeveer 20 deelnemers.

Praktische informatie

Locatie

Weert

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Begeleiding & coaching
Creativiteit & muziek
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van PSW Vrije Tijd

Weert

Vrijwilliger Club gehandicapten

PSW Vrije Tijd

Iedere 2 weken (even) organiseert PSW Vrije Tijd Soos Moesel, een activiteitenclub voor mensen met een verstandelijke beperking. We hebben een 20 tal deelnemers. De club wordt gedraaid door vrijwilligers met ondersteuning van een beroepskracht. Samen organiseren jullie deze avond, maken het programma, voeren het uit. Soms neem je de voorbereiding op je. Voor beelden van activiteiten zij: kienen, filmavond, knutselen, wandelen, muziek, spelletjes, thema-avond etc. Doel van de club is om de deelnemers een gezellige avond te bezorgen

Structureel
Jongeren
Weert

Vrijwilliger Club gehandicapten

PSW Vrije Tijd

Iedere woensdagavond organiseert PSW Vrije Tijd een clubavond voor mensen met een verstandelijke beperking, van 19.00 -22.00 uur. De activiteiten die georganiseerd worden zijn heel divers, denk aan knutselen, kienen, muziekavond, bezoek aan schutterij, spelletjes, thema-avond enz. De club wordt gedraaid door vrijwilligers, die ondersteund worden door een beroepskaracht van PSW Vrije Tijd. Samen met de andere vrijwilligers maak je het programma en voer je het uit. Doel van de club is om de deelnemers (30) een gezellige avond te bezorgen.

Structureel
Jongeren
Leudal

Vrijwilliger fitness gehandicapten

PSW Vrije Tijd

PSW Vrije Tijd biedt fitness aan voor mensen met een verstandelijke handicap, samen met een professionele instructeur verzorg je de oefeningen Samen met de instructeur verzorg je de fitnessactiviteit. De activiteit vindt plaats in een ruimte, van Baexheimerhof, waar alle apparatuur aanwezig is om goed te kunnen fitnessen. Onze cliënten kunnen deze niet zelf instellen en hebben ook hulp nodig bij de uitvoering (controle). Het is een klein groepje, max 10 personen. Bewegen is het doel van deze activiteit. De activiteit is op maandag en/of donderdagavond, van ongeveer 18.30 uur tot max. 20.30 uur. Je kunt ook ervoor kiezen om 1 avond in de week te komen. Affiniteit met mensen met een beperking zou fijn zijn. Dus vindt je het leuk om mensen te enthousiasmeren en er samen een gezellige avond van te maken, reageer dan

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Weert

Vrijwilliger Club gehandicapten

PSW Vrije Tijd

Iedere woensdagavond organiseert PSW Vrije Tijd een clubavond voor mensen met een verstandelijke beperking, van 19.00 -22.00 uur. De activiteiten die georganiseerd worden zijn heel divers, denk aan knutselen, kienen, muziekavond, bezoek aan schutterij, spelletjes, thema-avond enz. De club wordt gedraaid door vrijwilligers, die ondersteund worden door een beroepskaracht van PSW Vrije Tijd. Samen met de andere vrijwilligers maak je het programma en voer je het uit. Doel van de club is om de deelnemers (30) een gezellige avond te bezorgen.

Structureel
Jongeren
Nederweert

Mevrouw begeleiden bij bezoek arts ziekenhuis

Stichting Land van Horne

Mevrouw begeleiden tijdens haar bezoek aan een arts in het ziekenhuis. Samen met de taxi naar ziekenhuis Weert. Als vrijwilliger biedt je ondersteuning door uw gezelschap, het duwen van de rolstoel, zo nodig het verwoorden van 'problematiek' aan de arts en mee luisteren wat de arts zegt en dit terugkoppelen aan de zorgmedewerkers op locatie. Indien u graag iets voor uw hulpbehoevende medemens wilt betekenen zou deze vacature wel eens helemaal bij u kunnen passen.

Structureel
Sittard-Geleen, Weert, Venlo, Venray, Maastricht, Heerlen, Landgraaf, Kerkrade, Montferland

Mentor gevraagd

Stichting Mentorschap Limburg

Mensen in uw omgeving die zorg ontvangen en zelf niet meer in staat zijn om voldoende mee te beslissen over de kwaliteit en inhoud van deze zorg, verkeren in een kwetsbare positie. Zeker als zij geen familie of anderen om hun heen hebben die hun belangen kunnen of willen behartigen. Soms wonen ze nog thuis maar veelal wonen zij in een verpleegtehuis of woonvorm, zoals Sevagram, Mondriaan of Radar. Op zo’n moment komt een (vrijwillige) mentor in beeld die de belangen van deze persoon zal gaan behartigen. De mentor beslist mee over de inhoud en kwaliteit van de zorg. Uiteraard vanuit de behoeften en wensen van deze persoon. Op dit moment hebben een aantal mensen in uw omgeving dringend een mentor nodig. Bent u geïnteresseerd in het mentorschap? Bent u enthousiast en wilt u iets wezenlijks betekenen voor een ander? U kunt dan telefonisch of per e-mail contact opnemen. Of weet u iemand die geen mentor heeft, maar wel nodig heeft? Wij stellen het op prijs als u dan contact met ons opneemt. Mentorschap Limburg zorgt voor de werving, opleiding en begeleiding van vrijwillige mentoren. Stichting Mentorschap Limburg Bezoekadres 6135 KW Sittard, dinsdag t/m donderdag.

Structureel
Horst aan de Maas, Gennep, Roermond, Venlo, Venray, Weert

Vrijwilliger communicatie

Rode Kruis Regio Zuid - (Brabant / Zeeland / Limburg)

Zin om een superleuke vrijwilligersrol te vervullen bij het Rode Kruis? Als vrijwilliger communicatie voor het district Noord- en Midden-Limburg ben jij het brein achter de communicatie van onze lokale activiteiten. Ben je een pro in het leggen van contacten en heb je een vlotte pen? Lees dan vooral verder! Het Rode Kruis Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood, zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de handen uit de mouwen. We zorgen er ook voor dat mensen zichzelf kunnen helpen en leren hen hoe ze anderen kunnen helpen. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Wat ga je doen? In deze rol draag je bij aan de zichtbaarheid van het Rode Kruis en onze vrijwilligers. Je bent het brein achter de communicatie, zowel extern als intern. Een aantal taken die bij jouw functie horen: • Je communiceert effectief met een vlotte pen of via mondelinge communicatie • Je brengt de boodschap van het Rode Kruis duidelijk en nauwkeurig over • Je zorgt voor interne en externe communicatie: de ene keer schrijf je teksten voor de website of nieuwsbrief, de andere keer plaats je berichten op sociale media en monteer je videocontent • Maken van folders en flyers • Je werkt hierbij samen met de beroepskrachten en vrijwilligers van de verschillende werkvelden van het district Noord- en Midden-Limburg. Wat breng je mee? Voor de functie van vrijwilliger communicatie zoeken we een iemand die makkelijk connecties maakt en een vlotte pen heeft. Je hebt visie op het onderwerp communicatie. En verder: • Ben je enthousiast, creatief, zelfstandig en proactief • Beheers je de Nederlands taal uitstekend • Heb je een uitgebreide kennis van sociale media en Microsoft 365 • Ben je communicatief vaardig en resultaatgericht • Ben je initiatiefrijk, enthousiasmerend en zelfredzaam • Heb je verstand van communicatiekanalen om onze boodschap over te brengen. Wat krijg je? Het in actie komen voor het Rode Kruis is ontzettend leuk. Het levert je voldoening, het vergroot je netwerk en je werkt samen met een grote diversiteit aan mensen die zich vol vuur en enthousiasme inzetten. En dat werkt aanstekelijk! Daarnaast bieden wij: • Leuk en interessant vrijwilligerswerk waarin je je kwaliteiten verder kan ontwikkelen • De kans om ervaring op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie • Voldoening en zichtbare resultaten van jouw bijdrage • De mogelijkheid om bijna geheel vanuit huis te werken. Interesse? Volg je hart en reageer nu! Wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact met ons op. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Structureel
Nederweert

Gastvrouw / -heer huiskamer

Stichting Land van Horne

De bewoners vinden het fijn als er een vrijwilliger is voor een gezellig praatje of een kleine activiteit, die een kopje koffie met hen drinkt, en helpt rondom en met de maaltijd door het dekken van de tafels, het eten serveren en opruimen en bijdraagt aan een fijne sfeer aan tafel. Deze taak is van 10.00 - 13.15 uur, dag in overleg. U werkt altijd samen met een medewerker. Bent u hartelijk en gastvrij, dan ontvangen onze bewoners u met open armen. Vindt u koken leuk? Ook dat is mogelijk! Stichting Land van Horne waardeert het als u zich als vrijwilliger gaat inzetten voor de bewoners en heeft dan ook een mooie attentieregeling.

Structureel
Venray, Horst aan de Maas, Gennep, Roermond, Venlo, Weert

Educatievoorlichter (vrijwillig)

Rode Kruis Regio Zuid - (Brabant / Zeeland / Limburg)

Het Rode Kruis Het helpen van mensen in nood om de hoek én ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij in district Noord- en Midden-Limburg onder andere door gastlessen te geven aan leerlingen in het onderwijs. Vind jij het leuk om voor een klas te staan en jongeren uit te dagen door informatie over EHBO en maatschappelijke thema’s te delen, om daarmee de hulpbereidheid te vergroten? Dan is dit een leuke vacature voor jou! Wat ga je doen? De educatievoorlichter verzorgt gastlessen op basisscholen, middelbare scholen, MBO’s en in het hoger onderwijs. Dit gebeurt in het werkgebied van district Noord- en Midden-Limburg. Thema’s die je gaat behandelen zijn bijvoorbeeld EHBO, natuurverschijnselen (droogte, hitte en overstroming) en de werkzaamheden van een crisiscoördinator in een rampgebied. Je vindt het volledige gastlesaanbod hier: https://www.rodekruis.nl/wat-kun-jij-doen/samen-in-actie/onderwijs/. De gastlessen stimuleren de hulpbereidheid onder jongeren, omdat we ze uitdagen om na te denken over hun eigen gedrag en hen aan te moedigen om met elkaar in discussie te gaan. Als educatievoorlichter: • Maak je onderdeel uit van een educatieteam en onderhoud je contact met de educatie-coördinator • Verzorg je minimaal 6 gastlessen per jaar onder schooltijden • Volg je voorafgaand een training om klaargestoomd te worden in jouw functie • Ben je digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal Wat kan het Rode Kruis jou bieden? Als educatievoorlichter ben je betrokken bij een maatschappelijk project dat ertoe doet. In deze mooie vrijwilligersfunctie ga je het verschil maken voor kwetsbare doelgroepen en leerlingen laten zien dat ze kunnen helpen in noodsituaties. Daarnaast biedt het Rode Kruis jou: • Een enthousiast team van betrokken vrijwilligers om je heen • Een kans om jouw ervaringen en je netwerk uit te breiden • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen, door het volgen van opleidingen en trainingen • Een reiskostenvergoeding Wie ben jij? Als educatievoorlichter is het belangrijk dat je het leuk vindt om voor een klas te staan. Je bezit daarbij over goede communicatieve vaardigheden. Het is een pre als je al ervaring hebt. Tenslotte vinden we ook dit belangrijk: • Je bent bekend met de grondbeginselen van het Rode Kruis en draagt deze van nature uit • Je bent bereid om in district Noord- en Midden-Limburg les te geven • Je bent beschikbaar tijdens schooltijden • Je bent beschikbaar voor scholing tijdens avonduren en in het weekend • Je bent minimaal één jaar inzetbaar voor het Rode Kruis Interesse? Volg je hart en reageer nu! Wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact op met ons op. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Structureel
Nederweert

Brandweer vrijwilliger m\v

Brandweer Nederweert

Wat bieden wij jou:  Team kameraden die voor jou “door het vuur” gaan.  Gezellig samen een drankje na de training op woensdag.  Brede interne opleiding.  Diverse doorgroei mogelijkheden zoals Chauffeur/Pompbediende, Bevelvoerder, Verkenningseenheid, etc  Familie activiteiten of andere uitstapjes.  Ruime vergoeding voor alle lesuren tijdens je opleiding.  Ruime vergoeding voor alle uren tijdens een uitruk.  Een team waarbij ‘leren van elkaar’ centraal staat.  Afwisselende momenten naast je gewone (gezins)leven.  Samenwerken in een goed op elkaar ingespeeld team. Wat vragen wij aan jou?  Dat je contact met ons opneemt voor een kennismaking of verdere uitleg! • Moet je perse in het dorp werken? NEE • Moet je technische opgeleid zijn? NEE • Moet je al je andere hobby’s aan de kant zetten? NEE • Moet je super sterk zijn? NEE • Moet je altijd beschikbaar zijn? NEE Kom maar eens kijken op de post, wellicht is de brandweer iets voor jou! Henk postcommandant) www . brandweernederweert . nl

Structureel
Roermond, Leudal, Weert, Maasgouw

Word jij onze nieuwe gespreksbegeleider?

Depressie Vereniging

De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Voor een bestaande groep in Roermond zoeken wij een 2e gespreksbegeleider. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Daarnaast volg je de online training van 113. Na de trainingen ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in de omgeving. De groep wordt steeds op dezelfde locatie gehouden op een vaste avond in de maand. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Structureel