csrf
365 platform logo
365 platform

Gastheer/gastvrouw gezocht!

Ben jij creatief, of juist sportief, of houd je wel van een spelletje? Of maak je graag een praatje? Wie weet kun je dan wel wat moois betekenen op onze opvanglocatie voor dak- en thuislozen! Wat ga je doen? We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om eens langs te komen op onze locatie om een praatje te maken of een spelletje te doen met onze bewoners. Ook leuk als je een andere hobby wilt delen.Ben je bijvoorbeeld creatief? En zie jij mogelijkheden om hierin één keer of vaker wat aan te bieden aan onze bewoners? Denk aan tekenen, schilderen, of wat voor bezigheid jou goed ligt? Of ben je heel sportief en zou je het leuk vinden om eens een sportieve activiteit met ons in te plannen voor onze bewoners? We komen graag met je in contact! Hoe mooi zou het zijn als onze bewoners zien dat er mensen zijn die, zonder tegenprestatie, contact met hen willen leggen en ze even willen afleiden van hun situatie! Wie ben jij: - Je hebt hart voor dak- en thuislozen; - Jij bent een mensenmens maar tegelijkertijd sta je stevig in je schoenen; - Jij bent betrouwbaar en bereid om met enige regelmaat beschikbaar te zijn (maar we houden rekening met jouw agenda) - we vragen (als je je structureler inzet) een Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is gratis. Wat bieden wij: - De kans om een positieve impact te hebben om iemands leven; - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over deze Leger des Heils-locatie: Dag- en nachtopvang Lelystad is een beschermde woonvorm voor dak- en thuisloze mannen die nergens anders terecht kunnen. Zij krijgen 24-uurs begeleiding, benodigdheden voor het eerste levensonderhoud en delen met een andere deelnemer een kamer. Het doel is om de deelnemer op een zo passend mogelijke vervolgplek te krijgen. Dit doen wij met aandacht, ondersteuning en begeleiding. Ben jij misschien wel die persoon die we zoeken? Of is je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag jouw reactie! Ook als je misschien maar deels in de omschrijving past, hopen we dat je toch gewoon reageert!

Lees meer

structureel

Lelystad

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Creativiteit & muziek

Beschrijving

Ben jij creatief, of juist sportief, of houd je wel van een spelletje? Of maak je graag een praatje?
Wie weet kun je dan wel wat moois betekenen op onze opvanglocatie voor dak- en thuislozen!

Wat ga je doen?
We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om eens langs te komen op onze locatie om een praatje te maken of een spelletje te doen met onze bewoners.
Ook leuk als je een andere hobby wilt delen.Ben je bijvoorbeeld creatief? En zie jij mogelijkheden om hierin één keer of vaker wat aan te bieden aan onze bewoners? Denk aan tekenen, schilderen, of wat voor bezigheid jou goed ligt?

Of ben je heel sportief en zou je het leuk vinden om eens een sportieve activiteit met ons in te plannen voor onze bewoners? We komen graag met je in contact!

Hoe mooi zou het zijn als onze bewoners zien dat er mensen zijn die, zonder tegenprestatie, contact met hen willen leggen en ze even willen afleiden van hun situatie!

Wie ben jij:
- Je hebt hart voor dak- en thuislozen;
- Jij bent een mensenmens maar tegelijkertijd sta je stevig in je schoenen;
- Jij bent betrouwbaar en bereid om met enige regelmaat beschikbaar te zijn (maar we houden rekening met jouw agenda)
- we vragen (als je je structureler inzet) een Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is gratis.

Wat bieden wij:
- De kans om een positieve impact te hebben om iemands leven;
- Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie
- Trainingsaanbod voor vrijwilligers
- WA-verzekering voor de uren dat je actief bent
- Reiskostenvergoeding

Over deze Leger des Heils-locatie:
Dag- en nachtopvang Lelystad is een beschermde woonvorm voor dak- en thuisloze mannen die nergens anders terecht kunnen. Zij krijgen 24-uurs begeleiding, benodigdheden voor het eerste levensonderhoud en delen met een andere deelnemer een kamer. Het doel is om de deelnemer op een zo passend mogelijke vervolgplek te krijgen. Dit doen wij met aandacht, ondersteuning en begeleiding.

Ben jij misschien wel die persoon die we zoeken? Of is je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag jouw reactie! Ook als je misschien maar deels in de omschrijving past, hopen we dat je toch gewoon reageert!

Praktische informatie

Locatie

Lelystad

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Sport & beweging
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Creativiteit & muziek
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Leger des Heils Midden-Nederland

Baarn

Fietsmaatje

Leger des Heils Midden-Nederland

Houd je van fietsen en buiten zijn, en wil je graag wat betekenen voor een ander? Voor een mevrouw van specialistisch verpleegtehuis de Blinkert zoeken we een fietsmaatje! Wat ga je doen? Voor een mevrouw van een woonafdeling van de Blinkert zoeken we een fietsmaatje die wekelijks, op een (elektrische) duofiets, er op uit kan trekken met haar. En dan ook af en toe ergens onderweg een kopje koffie drinken met elkaar. Het sociale contact en het buiten zijn, doet mevrouw altijd erg goed. Hoe mooi zou het zijn als jij als fietsmaatje hier iets voor haar in kan betekenen! Natuurlijk krijg je uitleg over hoe de duofiets te gebruiken! Dit ben jij: - Je hebt affiniteit met onze doelgroep. - Je straalt rust en stabiliteit uit, en kan goed een luisterend oor bieden. - Je bent, bij voorkeur, elke week voor 1 a 2 uur beschikbaar. Hier zit flexibiliteit in. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Dit bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over het Leger des Heils: Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Het maakt niet uit welke achtergrond of levensovertuiging zij hebben. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils. Het Leger des Heils gelooft in kansen voor iedereen. Omdat iedereen ertoe doet. Het Leger des Heils is een internationale beweging en actief in meer dan 120 landen. De Blinkert is een specialistisch verpleeghuis voor complexe zorg en behandeling. Het gaat om cliënten die niet alleen lichamelijke verpleging en verzorging nodig hebben, maar ook hulp en begeleiding op het gebied van psychiatrie en/of verslaving of sociaal-maatschappelijke problemen. De Blinkert heeft twee opname afdelingen, drie woonafdelingen en een gesloten woonafdeling voor cliënten met het syndroom van Korsakov. Elke afdeling heeft een eigen team, bestaande uit zorgmedewerkers die verantwoordelijk zijn voor de verpleging, verzorging en ondersteuning van de cliënten in hun dagelijkse leven. Interesse en contact Zie je mogelijkheden om hier iets in te betekenen, of heb je een vraag? Dan horen we graag van je!

Structureel
Baarn

Vrijwilliger wandelgroep

Leger des Heils Midden-Nederland

Buiten zijn doet een mens goed. Kun jij hierin wat betekenen voor de bewoners van specialistisch verpleegtehuis de Blinkert? Sluit je dan aan bij de wandelgroep op dinsdagochtend! Wat ga je doen? Houd je van wandelen? En zou je het leuk vinden om dit samen met bewoners van de Blinkert en andere vrijwilligers te doen? Wie weet is het dan wat voor jou om je aan te sluiten bij de wandelgroep van de Blinkert. Elke dinsdagochtend wordt er vanaf 10:30 een uurtje gewandeld met bewoners en andere vrijwilligers. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers, kunnen er ook bewoners mee die afhankelijk zijn van hun rolstoel. Dus jouw hulp is meer dan welkom! Dit ben jij: - Je hebt affiniteit met onze doelgroep. - Je maakt graag een praatje en kunt een luisterend oor bieden. - Je bent elke week (of om de week) op dinsdagochtend van 10:30-11:30 uur beschikbaar. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Dit bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over het Leger des Heils: Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Het maakt niet uit welke achtergrond of levensovertuiging zij hebben. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils. Het Leger des Heils gelooft in kansen voor iedereen. Omdat iedereen ertoe doet. Het Leger des Heils is een internationale beweging en actief in meer dan 120 landen. De Blinkert is een specialistisch verpleeghuis voor complexe zorg en behandeling. Het gaat om cliënten die niet alleen lichamelijke verpleging en verzorging nodig hebben, maar ook hulp en begeleiding op het gebied van psychiatrie en/of verslaving of sociaal-maatschappelijke problemen. De Blinkert heeft twee opname afdelingen, drie woonafdelingen en een gesloten woonafdeling voor cliënten met het syndroom van Korsakov. Elke afdeling heeft een eigen team, bestaande uit zorgmedewerkers die verantwoordelijk zijn voor de verpleging, verzorging en ondersteuning van de cliënten in hun dagelijkse leven. Interesse en contact Zie je mogelijkheden om hier iets in te betekenen, of heb je een vraag? Dan horen we graag van je!

Structureel
Baarn

Gezelschap voor bewoners Blinkert

Leger des Heils Midden-Nederland

Sociale contacten doen een mens goed. Kun jij wat tijd vrijmaken voor onze bewoners? Wat ga je doen? Sociale contacten doen een mens goed. Jij zou als maatje daarin veel kunnen betekenen voor de bewoners van één van de afdelingen van de Blinkert! De bewoners hebben zelf vaak een klein netwerk en een heel lege agenda. Jij zou als maatje net wat kleur aan hun dag kunnen geven door leuke ontspannen activiteiten met de bewoners te doen. Denk aan het doen van een spelletje met een bewoner, een klein uitstapje, of samen met een bewoner wat boodschappen doen. Hoe je de tijd met de bewoner(s) invult bepaal je in overleg met het zorgpersoneel op de afdeling, en de bewoners. Dit zal per keer verschillen. Dit ben jij: - Je hebt affiniteit met onze doelgroep en staat stevig in je schoenen - Je bent positief ingesteld, en kan goed een luisterend oor bieden. - Je kunt minimaal 1 x per week langskomen, overdag of in de avond. Hier zit flexibiliteit in. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Dit bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over het Leger des Heils: Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Het maakt niet uit welke achtergrond of levensovertuiging zij hebben. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils. Het Leger des Heils gelooft in kansen voor iedereen. Omdat iedereen ertoe doet. Het Leger des Heils is een internationale beweging en actief in meer dan 120 landen. De Blinkert is een specialistisch verpleeghuis voor complexe zorg en behandeling. Het gaat om cliënten die niet alleen lichamelijke verpleging en verzorging nodig hebben, maar ook hulp en begeleiding op het gebied van psychiatrie en/of verslaving of sociaal-maatschappelijke problemen. De Blinkert heeft twee opname afdelingen, drie woonafdelingen en een gesloten woonafdeling voor cliënten met het syndroom van Korsakov. Elke afdeling heeft een eigen team, bestaande uit zorgmedewerkers die verantwoordelijk zijn voor de verpleging, verzorging en ondersteuning van de cliënten in hun dagelijkse leven. Interesse en contact Zie je mogelijkheden om hier iets in te betekenen, of heb je een vraag? Dan horen we graag van je!

Structureel
Baarn

Kookvrijwilliger

Leger des Heils Midden-Nederland

Kun jij lekker koken en zet je graag een voedzame en verse maaltijd op tafel? We kunnen je hulp goed gebruiken! Lees snel verder voor meer informatie en wie weet zeg jij straks 'eet smakelijk' tegen onze bewoners! Wat ga je doen? Kun jij lekker koken en vind je het ook interessant een ander/bewoner mee te nemen in je enthousiasme? Dan ligt hier een kans! Voor een afdeling van de Blinkert zoeken we een vrijwilliger die, met of zonder bewoners, de dagelijkse, gezamenlijke, warme maaltijd wil bereiden (voor max. 20 mensen). We hopen dat dit zorgt voor meer gezelligheid en, voor bewoners leuke bedrijvigheid in de gezamenlijke huiskamer/keuken. Zou jij hier wat in kunnen betekenen? Dit ben jij: - Je hebt affiniteit met onze doelgroep - Je kunt goed grenzen aangeven - Je bent geduldig, stabiel en zelfstandig - Je komt, bij voorkeur, 1 keer per week op een vaste dag koken. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed Dit bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding - en natuurlijk een vers gemaakte maaltijd! Over het Leger des Heils: Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Het maakt niet uit welke achtergrond of levensovertuiging zij hebben. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils. Het Leger des Heils gelooft in kansen voor iedereen. Omdat iedereen ertoe doet. Het Leger des Heils is een internationale beweging en actief in meer dan 120 landen. De Blinkert is een specialistisch verpleeghuis voor complexe zorg en behandeling. Het gaat om cliënten die niet alleen lichamelijke verpleging en verzorging nodig hebben, maar ook hulp en begeleiding op het gebied van psychiatrie en/of verslaving of sociaal-maatschappelijke problemen. De Blinkert heeft twee opname afdelingen, drie woonafdelingen en een gesloten woonafdeling voor cliënten met het syndroom van Korsakov. Elke afdeling heeft een eigen team, bestaande uit zorgmedewerkers die verantwoordelijk zijn voor de verpleging, verzorging en ondersteuning van de cliënten in hun dagelijkse leven. Interesse en contact Zie je mogelijkheden om hier iets in te betekenen, of heb je een vraag? Dan horen we graag van je!

Structureel
Lelystad

Keukenprins/-prinses gezocht!

Leger des Heils Midden-Nederland

Ben jij een keukenprins of -prinses in hart en nieren en wil je graag wat betekenen voor anderen? Dan hebben wij de perfecte vrijwilligerskans voor jou! Wat ga je doen? - Af en toe in het weekend lekkere en voedzame maaltijd bereiden voor en met onze bewoners; - Samenwerken met het team en met bewoners om een gezellige en gastvrije sfeer te creëren; - Na het koken ben je van harte welkom om gezellig mee te eten, je hebt het immers zelf gemaakt! Wie ben jij: - Je hebt hart voor dak- en thuislozen; - Je houdt van koken voor een groep, en werkt graag samen met anderen hieraan. - Jij bent een mensenmens maar tegelijkertijd sta je stevig in je schoenen; - Jij bent betrouwbaar en bereid om met enige regelmaat beschikbaar te zijn (maar we houden rekening met jouw agenda) Wat bieden wij: - De kans om een positieve inpact te hebben om iemands leven; - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding - En natuurlijk een vers gemaakte maaltijd! Over deze Leger des Heils-locatie: Dag- en nachtopvang Lelystad is een beschermde woonvorm voor dak- en thuisloze mannen die nergens anders terecht kunnen. Zij krijgen 24-uurs begeleiding, benodigdheden voor het eerste levensonderhoud en delen met een andere deelnemer een kamer. Het doel is om de deelnemer op een zo passend mogelijke vervolgplek te krijgen. Dit doen wij met aandacht, ondersteuning en begeleiding. Ben jij die gezellige keukenprins/-prinses die wij zoeken? Of is je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag jouw reactie! Ook als je slechts een gedeelte van de omschreven taken zou kunnen vervullen, komen we graag met je in contact.

Structureel
Almere

Gezelschapsmens en/of creatieveling gezocht!

Leger des Heils Midden-Nederland

Houd je van creatief bezig zijn en hier anderen hierin te begeleiden? Of vind je het leuk om een spelletje te doen en een fijne sfeer neer te zetten? Dan komen we graag met je in contact! Wat ga je doen? We zijn op zoek naar een vrijwilliger die als gastheer/gastvrouw op een doordeweekse middag van 13:00-15:00 uur aanwezig kan zijn om in een gezellige sfeer samen met een groepje deelnemers en een activeringscoach een spelletje, puzzel of andere activiteit te doen. Er is tijdens deze uren ook alle ruimte om wat creatiefs met elkaar te doen. Dus als je een creatieveling bent, dan komen we ook graag met je in contact! Denk daarbij aan het maken van kerstkaarten, schilderen, het stilstaan bij bijzondere momenten in het jaar, etc. Wat hierbij belangrijk is, is dat je het leuk vind om deelnemers te begeleiden, maar zelf ook veel plezier hebt in creatief bezig zijn. De momenten die jullie, samen met de activeringscoach, organiseren/faciliteren, zijn voor deelnemers een heel klein stapje in een proces om weer wat actiever in het leven te staan, en een daginvulling te hebben. We horen graag van je als je hier iets in kan betekenen. Dit ben jij - Je hebt affiniteit met onze doelgroep (verslavings- en/of psychische problematiek) en staat stevig in je schoenen - Je voelt je thuis in de rol van gastheer/gastvrouw, of in het aanbieden van een creatieve activiteit aan een paar mensen. - Je kunt wekelijks langskomen op maandag-, dinsdag- of donderdagmiddag van 13:00-15:00 uur. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Dit bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Begeleiding en ondersteuning op locatie. - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over het Leger des Heils: Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Het maakt niet uit welke achtergrond of levensovertuiging zij hebben. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils. Het Leger des Heils gelooft in kansen voor iedereen. Omdat iedereen ertoe doet. Het Leger des Heils is een internationale beweging en actief in meer dan 120 landen. Bij Domus Almere wonen dak- en thuisloze mensen die nergens anders terecht kunnen. Zij hebben allemaal een verslaving en vaak ook psychische problemen. Het gebruik van middelen maakt dat deze mensen voor veel zorg zijn uitgesloten. Door mensen onderdak te geven, ontkomen ze aan de stress van het straatleven. Hierdoor neemt uiteindelijk het gebruik van drank en drugs af en worden minder strafbare feiten gepleegd. Er is vaak sprake van multiproblematiek:een verslaving, een lichte verstandelijke beperking, psychische stoornissen en moeite om zich aan te passen aan de maatschappij. Ben jij geïnteresseerd, en denk je wat voor ons te kunnen betekenen? Dan komen we graag met je in contact om eens kennis te maken!

Structureel
Almere

Warmhartige gastheer/-vrouw Buitenhaeghe

Leger des Heils Midden-Nederland

Ben je gastvrij en behulpzaam, en heb je hart voor ouderen? Dan zijn we op zoek naar jou! Wat ga je doen? Als gastvrouw/-heer bij Buitenhaeghe ben je een stralend middelpunt voor bewoners en bezoekers. Je bent de helpende hand bij de receptie, en je kent onze bewoners met loopdrang als geen ander. Je begeleidt hen wanneer nodig en signaleert situaties waarin extra zorg belangrijk is. Verder verwelkom je bezoekers en stuur je ze, indien nodig, door naar de receptie of de juiste afdeling. Naast de receptie, ben je een onmisbare schakel in de samenwerking met de activiteitenbegeleiding, het verplegend personeel, en andere vrijwilligers. Dit ben jij: - Je hebt affiniteit met ouderen. - Je spreekt duidelijk Nederlands. - Je hebt een warme gastvrije opstelling naar bewoners en bezoekers. - Je hebt geregeld beschikbaar. - Je kunt goed observeren en adequaat handelen. - We vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Dit bieden wij: – Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie – Waardering, gezelligheid en begeleiding – Trainingsaanbod voor vrijwilligers – WA-verzekering voor de uren dat je actief bent – Reiskostenvergoeding Over het Leger des Heils: De stichting Leger des Heils is een landelijke werkende organisatie die materiële en immateriële hulp verleent aan mensen die een beroep doen op het dienstenaanbod van de stichting. Leger des Heils Flevoland heeft activiteiten op het terrein van verzorging en verpleging en op het gebied van maatschappelijke dienstverlening. Zorgcentrum Buitenhaeghe is er voor mensen van ongeveer 50 jaar en ouder die somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Dit kan ook in combinatie met psychi(atri)sche zorg. In deze beschermende woonomgeving bieden wij een eigen kamer met douche en toilet en is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Iedere afdeling heeft zijn eigen belevingsgerichte huiskamers waar ontmoeting, huiselijkheid en activiteiten centraal staan. Heb je interesse of vragen? Reageer dan via deze site.

Structureel
Almere

Gezelschap voor bewoners Buitenhaeghe

Leger des Heils Midden-Nederland

Wil jij de dagen van onze bewoners wat mooier maken? Interesse en een gesprek of wandeling, doet onze bewoners goed! Voor verschillende afdelingen op Buitenhaeghe zoeken we mensen die (af en toe) langs willen komen om met een bewoner/bewoners bijv. eens een kopje koffie te drinken, een praatje aan te knopen, een spelletje te doen, of even buiten te wandelen, naar de markt te gaan of gewoon lekker in het zonnetje te zitten. Kun jij net wat extra glans aan een dag geven voor onze bewoners? Dan horen we graag van je. Wie ben jij: – Je hebt affiniteit met de doelgroep – Je beheerst de Nederlandse taal goed – Je bent trouw in je afspraken en kunt met enige regelmaat langskomen. Hier zit flexibiliteit in. – Je kunt goed luisteren en bent sociaal aangelegd. – We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Wat bieden wij: – Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie – Waardering, gezelligheid en begeleiding – Trainingsaanbod voor vrijwilligers – WA-verzekering voor de uren dat je actief bent – Reiskostenvergoeding Zorgcentrum Buitenhaeghe is er voor mensen van ongeveer 50 jaar en ouder die somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Dit kan ook in combinatie met psychi(atri)sche zorg. In deze beschermende woonomgeving bieden wij een eigen kamer met douche en toilet en is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Iedere afdeling heeft zijn eigen belevingsgerichte huiskamers waar ontmoeting, huiselijkheid en activiteiten centraal staan. Is je interesse gewekt? Dan horen we graag van je.

Structureel
Almere

Maatje voor bewoners met dementie

Leger des Heils Midden-Nederland

Sociale contacten doen een mens goed! Kun jij wat tijd vrijmaken voor onze bewoners met dementie? Buitenhaeghe is op zoek naar vrijwilligers die zich specifiek willen inzetten voor dementerende bewoners. De bedoeling is dat je als maatje wekelijks een vaste afdeling bezoekt en ter plekke bekijkt (in overleg met betrokkenen) welke bewoner behoefte heeft om iets met je te ondernemen. Denk aan samen koffie drinken, voorlezen, een wandelingetje of samen een sigaretje roken op het balkon. Heb jij enige kennis over en begrip voor de ziekte dementie en kun je hier goed mee om gaan? Zorg jij, als vast gezicht op de afdeling, voor een glimlach op het gezicht van onze bewoners? Dan horen we graag van je. Wie ben jij: - Je hebt affiniteit met de doelgroep (ouderen met dementie) - Je kunt je goed inleven en kunt omgaan met evt. stemmingswisselingen en moeilijk verstaanbaar gedrag. - Je spreekt duidelijk Nederlands. - Je bent trouw in je afspraken en hebt circa 1 x per week tijd. Hier zit flexibiliteit in. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Wat bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Zorgcentrum Buitenhaeghe is er voor mensen van ongeveer 50 jaar en ouder die somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Dit kan ook in combinatie met psychi(atri)sche zorg. In deze beschermende woonomgeving bieden wij een eigen kamer met douche en toilet en is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Iedere afdeling heeft zijn eigen belevingsgerichte huiskamers waar ontmoeting, huiselijkheid en activiteiten centraal staan. Heb je interesse? Dan horen we graag van je!

Structureel
Almere

Schaakmaatjes gezocht Buitenhaeghe

Leger des Heils Midden-Nederland

Ben jij een 'koning' in schaken en graag een 'pion' in onze club vrijwilligers die wat willen betekenen voor onze bewoners? Wil jij graag wat betekenen voor onze bewoners en hun dagen wat meer glans geven? En houdt je van een spelletje schaak? Dan zoeken we jou! Er zijn meerdere bewoners die het leuk vinden om af en toe te schaken. Zou jij dit af en toe met ze kunnen doen? Het zou fijn zijn als je hier ergens op de woensdagmiddag tijd voor hebt, maar een andere dag/tijd is ook bespreekbaar! Wie ben jij: - Je hebt affiniteit met ouderen - Je spreekt goed Nederlands - Je bent geduldig en begripvol. - Je bent geregeld beschikbaar. Bij voorkeur op de woensdagmiddag, maar andere momenten zijn ook bespreekbaar. - We vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wat bieden wij: – Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie – Waardering, gezelligheid en begeleiding – Trainingsaanbod voor vrijwilligers – WA-verzekering voor de uren dat je actief bent – Reiskostenvergoeding Zorgcentrum Buitenhaeghe is er voor mensen van ongeveer 50 jaar en ouder die somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Dit kan ook in combinatie met psychi(atri)sche zorg. In deze beschermende woonomgeving bieden wij een eigen kamer met douche en toilet en is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Iedere afdeling heeft zijn eigen belevingsgerichte huiskamers waar ontmoeting, huiselijkheid en activiteiten centraal staan. Is je interesse gewekt? Dan horen we graag van je.

Structureel
Lelystad

Vrijwillige kledingverkoper/verkoopster

Leger des Heils Midden-Nederland

Lijkt je het leuk om mee te helpen in onze Bij Bosshardt tweedehands kledingwinkel? Houd jij ervan om mensen gastvrij te ontvangen in een mooi ingerichte winkel? Dan horen we graag van je! Wat ga je doen? In onze winkel verkopen we tweedehands kleding voor een betaalbare prijs. We zoeken nieuwe vrijwilligers die ons team kunnen komen versterken, waardoor we ook in de middagen open kunnen gaan. Als verkoper/verkoopster in de winkel zorg je dat de winkel er verzorgd en aantrekkelijk uitziet. Ook ben je een eerste aanspreekpunt voor klanten. Met jouw persoonlijke aandacht, zorg je ervoor dat klanten zich thuis voelen. Nieuwe vrijwilligers zijn vooral nodig voor de middagen, zodat de winkel van 13:00-17:00 uur geopend zou kunnen worden. Ben jij die gastvrije, sociale persoon die het leuk lijkt om, in een goede samenwerking met collega's, in de winkel aan de slag te gaan? Dan horen we graag van je! Dit ben jij: – je hebt een klantvriendelijke instelling - je bent sociaal invoelend en kan goed samenwerken – je bent 1 x per week, of 1 x per 2 weken beschikbaar. – we vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Dit bieden wij: – waardering, gezelligheid en begeleiding – WA-verzekering voor de uren dat je actief bent Over het Leger des Heils en Bij Bosshardt de Jol: Het Leger des Heils is een christelijke organisatie, actief in meer dan 120 landen die materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper” verleent. We zijn actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk en internationale ontwikkelingshulp. Met ruim 6000 professionals en 1500 vrijwilligers staan per jaar klaar voor circa 55.000 mensen. De Bij Bosshardt buurthuiskamer de Jol is van en door de buurt. In de Bij Bosshardt komen mensen samen die open staan voor elkaar en voor de buurt. Zij willen graag een bindende factor zijn en zo iets voor elkaar en de buurt betekenen. Je kunt in de huiskamer terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten. Daarnaast is er een kringloopwinkel en een mooie tweedehands kledingwinkel waar je terecht kunnen voor het kopen van betaalbare kleding. Interesse en contact Heb je interesse of heb je vragen? Reageer dan op deze vacature. We komen graag met je in contact. Of loop gerust eens binnen bij Bij Bosshardt de Jol. Van harte welkom!

Structureel
Zeewolde

Enthousiaste workshopleider of gastspreker!

Leger des Heils Midden-Nederland

Wil jij graag jouw kennis en passie delen met anderen? En lijkt het je fantastisch om jonge moeders en hun kinderen te ondersteunen? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste persoonlijkheid die een cursus, informatieavond of workshop kan aanbieden aan onze deelnemers. Onderwerpen die bijv. interessant zijn voor onze doelgroep zijn: opvoeding/verzorging van (jonge) kinderen, gezonde voeding, budgetteren, kinder-ehbo. We organiseren geregeld avonden hiervoor, en jij bent van harte welkom hier (in overleg met ons) één keer (of vaker) een invulling aan te geven. Belangrijk hierbij is dat je in staat bent je boodschap op een laagdrempelige eenvoudige manier uit te leggen. Ook ben je van harte welkom om te reageren als je een creatieve of anderssoortige workshop aan de vrouwen kan aanbieden. Wij staan open voor jouw ideeën hierin! Dit laatste kan in de avond, maar ook overdag. Wie ben jij: - Je hebt affiniteit met onze doelgroep - Je bent gewend om voor een groep te staan (denk aan 5-8 personen) - Je kunt goed schakelen tussen verschillende niveaus, en op een laagdrempelige enthousiaste manier contact leggen. Wat bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Het Leger des Heils is een christelijke organisatie, actief in meer dan 120 landen die materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper” verleent. We zijn actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk en internationale ontwikkelingshulp. Met ruim 6000 professionals en 1500 vrijwilligers staan per jaar klaar voor circa 55.000 mensen. Vast en verder / Zij aan Zij Zeewolde is een beschermd wonen afdeling voor jonge vrouwen en hun eventuele kinderen. Op Vast en Verder wonen de kwetsbare vrouwen zonder kinderen, en op Zij aan Zij wonen de kwetsbare vrouwen met hun kind(eren) of zwangere vrouwen. Doel is om de cliënten fasegewijs vaardigheden te leren, zodat zij zich aan het einde van het begeleidingstraject zo zelfstandig mogelijk in de samenleving kunnen handhaven en al dan niet met ondersteuning in staat zijn de verantwoordelijk voor hun kind te dragen. Contact: Heb je een vraag, of ben je geïnteresseerd? Dan komen we graag met je in contact!

Eenmalig
Zeewolde

Avontuurlijke vrijwilliger gezocht

Leger des Heils Midden-Nederland

Wil jij het verschil maken in het leven van een jonge moeder en haar jonge kind? Ben jij de enthousiaste vrijwilliger die graag meewerkt aan leuke uitstapjes? Wij zoeken bevlogen vrijwilligers die ongeveer eens per maand (maar minder vaak is ook bespreekbaar) beschikbaar zijn voor een grotere activiteit, op een zaterdag of doordeweeks. Denk bijv. aan een keertje naar het bos of een (binnen)speeltuin. Als vrijwilliger help je mee om van deze activiteiten iets moois te maken. En ben je ondersteunend aan de medewerker(s) die meegaan. Je begeleidt de deelnemers en hun evt. kinderen, en zorgt samen dat alles in goede banen loopt. Met jouw bijdrage, worden deze activiteiten mogelijk! Wie ben jij: - Je hebt affiniteit met onze doelgroep (vrouwen en hun evt. jonge kinderen) - Je hebt een enthousiaste instelling - Je bent ongeveer 1 x per maand beschikbaar. Welke dag is bespreekbaar. - We vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Hier zijn verder geen kosten aan verbonden. Wat bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - De kans om samen met de moeder en haar kind onvergetelijke herinneringen te creëren. - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Het Leger des Heils is een christelijke organisatie, actief in meer dan 120 landen die materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper” verleent. We zijn actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk en internationale ontwikkelingshulp. Met ruim 6000 professionals en 1500 vrijwilligers staan per jaar klaar voor circa 55.000 mensen. Vast en verder / Zij aan Zij Zeewolde is een beschermd wonen afdeling voor jonge vrouwen en hun eventuele kinderen. Op Vast en Verder wonen de kwetsbare vrouwen zonder kinderen, en op Zij aan Zij wonen de kwetsbare vrouwen met hun kind(eren) of zwangere vrouwen. Doel is om de cliënten fasegewijs vaardigheden te leren, zodat zij zich aan het einde van het begeleidingstraject zo zelfstandig mogelijk in de samenleving kunnen handhaven en al dan niet met ondersteuning in staat zijn de verantwoordelijk voor hun kind te dragen. Contact: Heb je een vraag, of ben je geïnteresseerd? Dan komen we graag met je in contact!

Structureel
Almere, Lelystad

Vrijwilligers voor het klusteam!

Leger des Heils Midden-Nederland

Van vloeren leggen tot kasten in elkaar zetten; jij draait er je hand niet voor om! Ben jij de handige klusser die we zoeken? Wij zoeken voor verschillende afdelingen in Flevoland een klusjesman/vrouw (of een groep vrijwilligers). Denk aan verven, behangen, vloertje leggen, helpen met verhuizen en eventuele andere klussen. De werktijden zijn in overleg. Wie ben jij: - Je bent een handige klusser en aanpakker - Je bent vriendelijk en geduldig. - Je hebt affiniteit met onze doelgroep - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Wat bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Waardering en begeleiding. - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Het Leger des Heils is een christelijke organisatie, actief in meer dan 120 landen die materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper” verleent. We zijn actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk en internationale ontwikkelingshulp. Met ruim 6000 professionals en 1500 vrijwilligers staan per jaar klaar voor circa 55.000 mensen. Het ambulante team van het Leger des Heils in Flevoland geeft begeleiding aan deelnemers met complexe problemen. De deelnemers wonen zelfstandig op één van de woonplekken van het Leger des Heils in (of op een eigen adres), en ontvangen ambulante begeleiding. Doel is om met de deelnemer weer toe te werken naar een stabieler leven met een eigen woonplek. Contact: Zou jij wat voor ons kunnen betekenen? We komen graag met je in contact!

Structureel
Lelystad

Koks voor warme maaltijd rond lunchtijd!

Leger des Heils Midden-Nederland

Kun jij lekker koken en zet je graag een voedzame maaltijd op tafel? En wil jij je inzetten voor kwetsbaren in onze samenleving? Lees dan verder. Wat ga je doen? We geven onze bezoekers graag de mogelijkheid om een gezonde warme maaltijd te eten. Maar daarvoor zijn we op zoek naar koks die het leuk vinden om voor circa 10 personen een maaltijd te bereiden. De tijden dat je nodig bent is tussen 11 en 13 uur. Je doet dan boodschappen, kookt, en mag ook blijven mee-eten. Het opruimen en de vaatwasser in ruimen, hoort er ook bij. Maar natuurlijk helpen bezoekers daarbij mee! Dus houd je van koken en wil je graag wat betekenen voor je buurt? Dan horen we graag van je. Dit ben jij: - Je hebt een vriendelijke sociale instelling; - je houdt ervan om te koken; - je bent in een bepaalde regelmaat beschikbaar tussen 11:00-13:00 op een doordeweekse dag. Dit bieden wij: – waardering, gezelligheid en begeleiding – WA-verzekering voor de uren dat je actief bent Over het Leger des Heils en Bij Bosshardt de Jol: Het Leger des Heils is een christelijke organisatie, actief in meer dan 120 landen die materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper” verleent. We zijn actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk en internationale ontwikkelingshulp. Met ruim 6000 professionals en 1500 vrijwilligers staan per jaar klaar voor circa 55.000 mensen. De Bij Bosshardt buurthuiskamer de Jol is van en door de buurt. In de Bij Bosshardt komen mensen samen die open staan voor elkaar en voor de buurt. Zij willen graag een bindende factor zijn en zo iets voor elkaar en de buurt betekenen. Je kunt in de huiskamer terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten. Daarnaast is er een tweedehands kledingwinkel waar je terecht kunnen voor het kopen van betaalbare kleding. Interesse en contact Heb je interesse of heb je vragen? Reageer dan op deze vacature. We komen graag met je in contact. Of loop gerust eens binnen bij Bij Bosshardt de Jol. Van harte welkom!

Structureel
Almere

Vrijwillig kok/werkbegeleider

Leger des Heils Midden-Nederland

Heb je enige ervaring als kok en/of lijkt het je mooi om onze deelnemers te begeleiden bij hun dagbesteding? 50/50 Food is op zoek naar een vrijwillig kok/werkbegeleider die deelnemers, werkbegeleiders en de professionele kok kan ondersteunen in hun werk. Bij 50/50 Food in Buitenhaeghe worden elke dag honderden maaltijden bereidt voor de bewoners van Buitenhaeghe en andere zorglocaties van het Leger des Heils. Zou jij het een leuke uitdaging mee te helpen in deze professionele keuken? Jouw werkzaamheden bestaan uit het meehelpen bereiden van de maaltijden, het ondersteunen van deelnemers, en het uitserveren van de warme middagmaaltijd op verschillende afdelingen op Buitenhaeghe. Dus heb je nog wat tijd over in je week, en wil je graag meehelpen bij 50/50? En wat betekenen voor een ander? Dan horen we graag van je. Wat vragen wij: - Je hebt affiniteit met de doelgroep. - Je bent sociaal ingesteld en een aanpakker. - Je bent beschikbaar op vrijdag van 9:00-15:00 uur. Of op zaterdag of zondag. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wat bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over 50/50 Workcenter: Wij geloven dat elk mens een plek in de samenleving verdient. Bij 50|50 geven deelnemers dat weer invulling. Ze ontdekken hun talenten. Ze ontwikkelen structuur en doen werkervaring op. Het 50|50 Workcenter begeleidt deelnemers die via een traject richting werk opnieuw aansluiting met de samenleving kunnen maken. Wij geloven dat Werken Werkt. Werk biedt perspectief op een zelfstandig bestaan met een eigen inkomen, een gestructureerd leven, sociale contacten en een waardevolle bijdrage aan de samenleving. 50|50 is een initiatief van het Leger des Heils om mensen, aan de onderkant van de samenleving, met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer ‘mee te laten doen’. Werken aan herstel van het gewone leven, waarbij uitstroom naar een duurzame plek in werk en samenleving centraal staat. Binnen 50I50 hebben we een aantal ‘labels’ zoals o.a. Wood, Food, Clean en Green. Hierbinnen kunnen onze deelnemers ervaring opdoen met meubelmakerij, catering, schoonmaak- en hovenierswerkzaamheden. Contactinfo: Is je interesse gewekt? Dan horen we graag van je!

Structureel
Woerden

Chauffeur gezocht!

Leger des Heils Midden-Nederland

Wat ga je doen? Voor 1 van onze deelnemers zijn wij opzoek naar een vrijwilliger die elke week of om de week met hem mee kan naar zaalvoetbal. Hierbij wat meer informatie op rijtje: - Meneer X is een vriendelijke man van 43 jaar. Hij is rustig, vriendelijk in contact en altijd wel in voor een praatje. Deze man wil graag het voetballen oppakken om een gezonde leefstijl te bevorderen. In het verleden heeft hij ook al gevoetbald, hij is goed op het doel. - Iedere woensdagmiddag van 13:00 uur tot 14:00 uur zou hij graag willen zaalvoetballen in Utrecht (Hoograven). Je bent ook welkom om mee te doen als je dat wilt. - Het is fijn als jij hem op bestemming wil brengen en hem ook weer mee wil nemen naar zijn woning in Woerden. - Goed om te weten dat het voor deze man al een grote stap is om mee te doen met voetbal en dat het doel vooral is dat hij dit volhoudt en plezier heeft in het sporten. Gun jij dit deze man? En vind je het leuk om een potje voetbal te kijken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Dit ben jij - Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs en bij voorkeur beschik je over eigen vervoer; - Je bent 1 keer in de week of 2 weken van 12:30 uur tot 14:30 uur beschikbaar; - Je bent geduldig en vriendelijk; - Je vindt het leuk om contact te hebben met mensen; - Je hebt respect voor andere normen en waarden; - Wij vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) de kosten hiervan worden vergoed. Dit bieden wij - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie; - Waardering, gezelligheid en begeleiding; - Trainingsaanbod voor vrijwilligers; - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent; - Reiskostenvergoeding. Over het Leger des Heils Domus+ Veldwijk is een 24-uurs beschermde woonvorm voor zowel mannen als vrouwen van 18 jaar en ouder die kampen met een alcohol- en/of (soft)drugsverslaving, vaak in combinatie met psychische problemen. Voor alle deelnemers geldt dat zij een lange voorgeschiedenis in de hulpverlening hebben en al meerdere behandelingen doorlopen hebben. Interesse en contact Mogen we jou welkom heten als vrijwilliger? Reageer dan online of neem contact met ons op!

Structureel
Almere

Gastvrouw/-heer buurthuiskamer Almere-Buiten

Leger des Heils Midden-Nederland

Wil jij graag iets goeds doen voor je buurt? En biedt je graag wat warmte en gezelligheid? Dan is dit misschien wel wat voor jou! Wat ga je doen? We zijn op zoek naar gastvrouw/-heer die het leuk vindt om mensen op hun gemak te stellen. Je bent niet alleen diegene die zorgt voor een verse pot thee of koffie, maar je hebt ook een luisterend oor. Als gastvrouw/gastheer ben je verantwoordelijk voor een gezellige sfeer in de buurthuiskamer en heb je een luisterend oor voor onze bezoekers. Daarnaast ondersteun je bij activiteiten. Je hebt ook een signalerende functie. Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Dus als jij graag mensen met open armen ontvangt dan zijn wij op zoek naar jou! Op dit moment zoeken we vooral gastvrouwen/gastheren voor de dinsdag- en vrijdagochtend. Maar reageer ook gerust als je een andere beschikbaarheid hebt! Het vrijwilligerswerk is van 9:30-12 uur. Evt. kun je nog wat langer blijven en mee lunchen, maar dit is niet verplicht. Dit ben jij: · Je hebt een gastvrije, behulpzame, flexibele en vriendelijke houding. - Je kunt goed een luisterend oor bieden. · Komt afspraken na en heeft een positieve instelling en uitstraling. · Kan werken in teamverband. · Respecteert de christelijke levensovertuiging en doelstellingen van het Leger des Heils. Dit bieden wij: · Een open, gezellige en flexibele werkomgeving. · Ondersteuning en waardering · Een vrijwilligersovereenkomst met WA-verzekering Over het Leger des Heils: In Bij Bosshardt Almere-Buiten komen mensen samen die open staan voor elkaar en de buurt. Verbondenheid en contact of gewoon even een kop koffie drinken met een praatje: het kan allemaal. Bezoekers ontmoeten elkaar bij een maaltijd of kopje koffie, voor een praatje en gezelligheid. Er worden diverse leuke en gezellige activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Door heel Nederland heeft het Leger des Heils zo'n honderd buurthuiskamers. Plekken voor en door de buurt, waar iedereen welkom is. In onze buurthuiskamers kunnen mensen terecht voor een kop koffie, een maaltijd, een goed gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. Kortom: een plek waar je thuiskomt. Het belangrijkste is dat mensen zich thuis voelen, erbij horen en gezien worden. Wekelijks komen er zo'n 15.000 mensen naar onze buurthuiskamers. Voor en door de buurt. Interesse? Wil je meer weten over deze vrijwilligersfunctie, dan ontvangen we graag je reactie.

Structureel
Woerden

Muzikale vrijwilliger gezocht!

Leger des Heils Midden-Nederland

Ben jij muzikaal en vind jij het leuk om anderen mee te nemen in jouw enthousiasme? Dan zijn wij op zoek naar jou! Op onze locatie de Heem Veldwijk is een mooie muziekstudio aanwezig. Samen met een begeleider organiseer jij minimaal een keer per maand een muziekles/sessie. Je daagt de bewoners uit om hun emoties, gevoelens en ideeën d.m.v. muziek te uiten. Je helpt ze verder om hun persoonlijke hobby verder te ontplooien en een zinvolle daginvulling te geven. Ben jij muzikaal en vind jij het leuk om anderen mee te nemen in jouw enthousiasme? Dan zijn wij op zoek naar jou! De volgende instrumenten zijn aanwezig: Gitaren Elektrische gitaar Drumstel Diverse elektrische piano's Djembe/trommel Wat vragen wij: -Je hebt passie voor muziek; -Je beschikt over muzikale vaardigheden; -Je hebt kennis van instrumenten; -Je hebt feeling met de doelgroep; -Je wilt je minimaal 1 x per maand inzetten. Samen kijken we naar de mogelijkheden, hoe vaak je tijd hebt en wat je leuk lijkt om op te pakken. Wat bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie; - Waardering, gezelligheid en begeleiding; - Trainingsaanbod voor vrijwilligers; - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent; - Reiskostenvergoeding. Over de Heem Veldwijk De bewoners van Veldwijk hebben een turbulent leven achter zich. Onrust, criminaliteit en dakloosheid kenmerkten hun leven. Door hun lichtverstandelijke beperking vaak in combinatie met psychiatrische problemen en/of een verslaving kunnen zij niet zelfstandig wonen. Hier vinden ze een plek waar ze kunnen herstellen en opnieuw kunnen beginnen. Contactinfo: Is je interesse gewekt? Dan horen we graag van je!

Structureel
Huizen

Chauffeur voor jongere

Leger des Heils Midden-Nederland

Vind jij het leuk om een jongen van 14 jaar van A naar B te vervoeren en wil je graag iets betekenen voor één van onze jongere? Dan zien we graag je reactie tegemoet! Wat ga je doen? Voor een beleefde jongen van 14 jaar zijn wij op zoek naar een chauffeur die eens in de week deze jongen kan brengen naar therapie en weer ophalen. Hij woont in een gezinshuis en zal op dinsdagochtend of donderdagochtend naar therapie gaan. Deze jongen maakt makkelijk contact en houdt o.a. van gamen. Zou jij wat willen betekenen voor de jongen en heb je een eigen auto tot je beschikking? Dan komen wij graag met jou in contact! Dit ben jij - Je hebt affiniteit met jongeren; - Je hebt respect voor andere normen en waarden; - Je hebt een rijbewijs; - Je bent zelfstandig en flexibel; - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Dit bieden wij - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie; - Waardering, gezelligheid en begeleiding; - Trainingsaanbod voor vrijwilligers; - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent; - Reiskostenvergoeding. Over het Leger des Heils Gezinshuizen zijn een kleinschalige vorm van jeugdhulp waarbij meerdere jeugdigen tussen de 2 en 18 jaar worden opgenomen in het eigen gezin van de gezinshuisouders. De gezinshuisouders zijn professioneel en goed opgeleid. Samen met de intensieve ondersteuning van een multidisciplinair team (waaronder een gedragswetenschapper en een gezinscoach) kunnen zij de hulp en begeleiding die nodig is voor de jeugdigen optimaal vorm geven. Interesse en contact Mogen we jou welkom heten als vrijwilliger? Of heb je vragen? Neem dan contact met ons op!

Structureel
Almere

Brei-/haakvrijwilliger

Leger des Heils Midden-Nederland

Ben jij handig met breien en haken? En wil je graag je talenten inzetten om wat gezelligheid en warmte te brengen in het leven van ouderen? Dan zijn wij op zoek naar jou! We hebben een kleine groep bewoners die het leuk vindt om met elkaar te haken of breien. Heb jij hier ook wel enige handigheid in, en lijkt het je leuk om hier een terugkerend gezellig samenzijn van te maken? Dan horen we graag van je! Wie ben jij: – Je hebt affiniteit met de doelgroep – Je beheerst de Nederlandse taal goed – Je bent geregeld beschikbaar op de woensdagmiddag van circa 13:30-15:00 uur. – We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Wat bieden wij: – Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie – Waardering, gezelligheid en begeleiding – Trainingsaanbod voor vrijwilligers – WA-verzekering voor de uren dat je actief bent – Reiskostenvergoeding Zorgcentrum Buitenhaeghe is er voor mensen van ongeveer 50 jaar en ouder die somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Dit kan ook in combinatie met psychi(atri)sche zorg. In deze beschermende woonomgeving bieden wij een eigen kamer met douche en toilet en is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Iedere afdeling heeft zijn eigen belevingsgerichte huiskamers waar ontmoeting, huiselijkheid en activiteiten centraal staan. Is je interesse gewekt? Dan horen we graag van je.

Structureel
Almere

Gastheer/gastvrouw gezocht!

Leger des Heils Midden-Nederland

Wil jij graag wat betekenen voor mensen in de buurt en heb je een gastvrije instelling? Dan is dit iets voor jou! De buurthuiskamer in het Klankbord is geopend voor de buurt van dinsdag t/m vrijdag. Voor de dinsdag t/m donderdag zijn we nog dringend op zoek naar nieuwe gastheren/gastvrouwen. Wat doe je als gastheer/vrouw? - koffie en thee zetten; - gesprekken voeren met de bezoekers van de buurthuiskamer; - ondersteunen in tafeldekken en afruimen - eventueel doorverwijzen naar andere activiteiten in ’t Klankbord zoals de Raad en Daad, tweedekanswinkel, maaltijdgroep; - Opruimen en schoon achterlaten van de buurthuiskamer en keuken na afloop van de buurthuiskamer. Kortom: je zorgt er, samen met ons, voor dat we een gastvrije en veilige buurthuiskamer creëren voor de bezoekers, vrijwilligers en stagiaires. We kunnen je hulp goed gebruiken op een dinsdag, woensdag of donderdag tusen 16.00 - 19.00 uur! Wie ben jij: - je komt afspraken na en kan goed werken in teamverband; - je bent een gastvrij, sociaal persoon; - je bent minimaal 1 x per maand beschikbaar; - je respecteert de christelijke levensovertuiging en doelstellingen van het Leger des Heils; - we vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Wat bieden wij: – Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie – Waardering, gezelligheid en begeleiding De buurthuiskamer in het Klankbord is van en door de buurt. Er is een tweedehandskleding winkel en er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Ontmoeting, omzien naar elkaar, goede gesprekken en samen optrekken, daar gaat het om. Een plek waar je thuiskomt en waar iedereen welkom is. Je hoort erbij en wordt gezien. Is je interesse gewekt? Dan horen we graag van je.

Structureel
Almere

Sportvrijwilliger gezocht!

Leger des Heils Midden-Nederland

Vind jij het leuk om onze deelnemers in beweging te brengen? De buurthuiskamer in het Klankbord is geopend voor de buurt van dinsdag t/m vrijdag. Voor de dinsdag zijn we op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om met de bezoekers te sporten. Als het weer het toelaat kan dat buiten op het veld naast de locatie. Er is ook een binnenruimte waar je kunt darten, tafelvoetballen of boksen. Ben jij die sportieveling die het leuk vindt om af en toe op dinsdag (van 15.30 - 17.00 uur) met onze bezoekers te sporten? Laat het snel weten, we kunnen je hulp goed gebruiken! Wie ben jij: - De kans om een positieve inpact te hebben op iemands leven; - je houdt ervan om sportief bezig te zijn; - je bent minimaal 1 x per maand beschikbaar; - je respecteert de christelijke levensovertuiging en doelstellingen van het Leger des Heils; - we vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Wat bieden wij: – Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie – Waardering, gezelligheid en begeleiding De buurthuiskamer in het Klankbord is van en door de buurt. Er is een tweedehandskleding winkel en er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Ontmoeting, omzien naar elkaar, goede gesprekken en samen optrekken, daar gaat het om. Een plek waar je thuiskomt en waar iedereen welkom is. Je hoort erbij en wordt gezien. Is je interesse gewekt? Dan horen we graag van je.

Structureel
Lelystad

Vrijwilliger voor de soepfiets gezocht!

Leger des Heils Midden-Nederland

We gaan starten met de Soepfiets in Lelystad! Per wanneer we kunnen starten is mede afhankelijk van het aantal vrijwilligers dat zich gaat aanmelden. We hebben je hulp dus hard nodig! Vind jij het leuk om mee te werken aan de opstart van de Soepfiets? Van harte welkom! We zijn op zoek naar bevlogen vrijwilligers die samen met onze vaste medewerker de straat op willen gaan. Wat gaan we doen? Met onze Soepfiets, vol met koffie, soep en nog veel meer, trekken we de straten in om in contact te komen met mensen die buiten slapen of wonen. Meestal hebben zij te kampen met problemen op verschillende leefgebieden zoals verslaving, schulden en/of psychiatrische problemen. Met de Soepfiets willen we contact leggen en daarmee een brug slaan en de eerste stap zetten richting professionele hulpverlening. Als vrijwilliger bij de Soepfiets speel je hierbij een belangrijke rol, en kun je het verschil maken in iemands leven. Samen kunnen we relaties opbouwen en zorgen voor warmte, een luisterend oor en de broodnodige ondersteuning. Doe je met ons mee? De Soepfiets zal in eerste instantie 1 avond in de 14 dagen op dinsdagavond gaan rijden. Let op: de plannen voor de Soepfiets zijn nog in ontwikkeling, informatie in deze vacaturetekst kan nog wijzigen. Wie ben jij: - Je hebt affiniteit met onze doelgroep; - Je vindt het leuk om contact te hebben met mensen; - Je kunt flexibel omgaan met bijzonder gedrag van bezoekers van de Soepfiets; - Je bent bij voorkeur 1 keer in de 2 weken en minimaal 1 x per maand beschikbaar; - Een Verklaring Omtrent Gedrag is vereist, hier zijn geen kosten aan verbonden. Wat bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie; - Waardering, gezelligheid en begeleiding; - Trainingsaanbod voor vrijwilligers; - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent; - Reiskostenvergoeding. Het Leger des Heils is op veel verschillende plekken en voor veel verschillende doelgroepen actief. De Soepfiets is één van onze bekendste projecten. Wil jij hier wat in betekenen? Of heb je nog vragen? Reageer dan snel!

Structureel
Lelystad

Kookvrijwilliger Lelystad!

Leger des Heils Midden-Nederland

Kan jij lekker en gezond koken en wil je graag wat betekenen voor anderen? Dan hebben wij de perfecte vrijwilligerskans voor jou! Vind jij het leuk om: - Af en toe in het weekend een lekkere en voedzame maaltijd te bereiden voor en met onze bewoners? - Bewoners te helpen om op ideeën te komen voor maaltijden, en evt. samen met een bewoner hiervoor boodschappen doen? - Samen te werken met het team en met bewoners om een gezellige en gastvrije sfeer te creëren? Neem dan snel contact op. Na het koken ben je van harte welkom om gezellig mee te eten, je hebt het immers zelf gemaakt! Wie ben jij: - Je hebt hart voor dak- en thuislozen; - Je vindt het leuk om met onze deelnemers te koken; - Jij bent een mensenmens maar tegelijkertijd sta je stevig in je schoenen; - Jij bent betrouwbaar en bereid om met enige regelmaat op zaterdag of zondag beschikbaar te zijn (maar we houden rekening met jouw agenda) - We vragen een Verklaring Omtrent Gedrag, dit is gratis. Wat bieden wij: - De kans om een positieve impact te hebben om iemands leven; - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over deze Leger des Heils-locatie: Dag- en nachtopvang Lelystad is een beschermde woonvorm voor dak- en thuisloze mannen die nergens anders terecht kunnen. Zij krijgen 24-uurs begeleiding, benodigdheden voor het eerste levensonderhoud en delen met een andere deelnemer een kamer. Het doel is om de deelnemer op een zo passend mogelijke vervolgplek te krijgen. Dit doen wij met aandacht, ondersteuning en begeleiding. Ben jij misschien wel die persoon die we zoeken? Of is je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag jouw reactie! Ook als je misschien maar deels in de omschrijving past, hopen we dat je toch gewoon reageert.

Structureel
Stichtse Vecht

Fietsmaatje Merenhoef

Leger des Heils Midden-Nederland

Houd je van fietsen en buiten zijn, en wil je graag wat betekenen voor een ander? Dan is dit een ideale vrijwilligersjob voor jou! Ben jij die vrijwilliger die met een bewoner op de fiets wil stappen en een fietstochtje door het mooie Maarssen wil maken? Dat zou super zijn! We gunnen het onze bewoners om de omgeving te verkennen en even lekker buiten te zijn. We hebben een elektrische duofiets hiervoor beschikbaar. Je zult ingewerkt worden op hoe deze werkt, dus dat komt helemaal goed! Wie ben jij? - Je hebt affiniteit met de doelgroep - Je spreekt duidelijk Nederlands - Je bent met enige regelmaat beschikbaar. Hierin is flexibiliteit mogelijk. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wat bieden wij? - Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over deze locatie: In woonzorgcentrum Merenhoef wonen 76 bewoners met verpleeghuiszorg en somatische zorgbehoeften. Kwaliteit van zorg en liefde voor de bewoners staan bij ons hoog in het vaandel. Samen met ons personeel en de familie maken we van Merenhoef een warm thuis. Daarbij kunnen we niet zonder de inzet van onze vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van onze bewoners. De missie van ons huis is om er voor de bewoners elke dag een mooie dag van te maken! Ben jij misschien wel die persoon die we zoeken? Of is je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag jouw reactie!

Structureel
Stichtse Vecht

Wandelmaatje Merenhoef

Leger des Heils Midden-Nederland

Buiten zijn doet een mens goed. Kun jij hierin wat betekenen voor de bewoners van woonzorgcentrum de Merenhoef? Meld je dan aan als wandelmaatje, of sluit je aan bij de wandelgroep! Houd je van wandelen? En zou je het leuk vinden om met een bewoner te gaan wandelen? Of dit samen met een groep vrijwilligers en bewoners te doen? Dan horen we graag van je, er is van alles mogelijk. De vrijwilligers van de wandelclub lopen (als het weer het toelaat) elke maandagmiddag. Totaal ben je van 14:00-16:00 uur in touw, dit is inclusief bewoners ophalen, en evt. nog een gezellig kopje koffie drinken na afloop. Naast deze wandelgroep, kun je ook individueel als wandelmaatje aan de slag, op een moment dat jou uitkomt! Met jouw hulp, kunnen er meer rolstoelafhankelijke (of anderszins afhankelijke bewoners) even lekker naar buiten. Hoe mooi is dat! Wie ben jij? - Je hebt affiniteit met de doelgroep - Je spreekt duidelijk Nederlands - Je bent met enige regelmaat beschikbaar. Hierin is flexibiliteit mogelijk. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wat bieden wij? - Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over deze locatie: In woonzorgcentrum Merenhoef wonen 76 bewoners met verpleeghuiszorg en somatische zorgbehoeften. Kwaliteit van zorg en liefde voor de bewoners staan bij ons hoog in het vaandel. Samen met ons personeel en de familie maken we van Merenhoef een warm thuis. Daarbij kunnen we niet zonder de inzet van onze vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van onze bewoners. De missie van ons huis is om er voor de bewoners elke dag een mooie dag van te maken! Ben jij misschien wel die persoon die we zoeken? Of is je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag jouw reactie!

Structureel
Stichtse Vecht

Maatje voor bewoners Merenhoef

Leger des Heils Midden-Nederland

Wil jij de dagen van onze bewoners wat mooier maken? Interesse en een gesprek of wandeling, doet onze bewoners goed! Ben jij een sociaal mens? En wil je graag van betekenis zijn? Voor verschillende afdelingen zoeken we mensen die (af en toe) langs willen komen om met een bewoner eens een kopje koffie te drinken, een praatje aan te knopen, een spelletje te doen, even buiten te wandelen, fietsen, naar de markt te gaan of gewoon lekker in het zonnetje te zitten. Kun jij net wat extra glans aan een dag geven voor onze bewoners? Dan horen we graag van je. Wie ben jij? - Je hebt affiniteit met de doelgroep - Je spreekt duidelijk Nederlands - Je bent met enige regelmaat beschikbaar. Hierin is flexibiliteit mogelijk. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wat bieden wij? - Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over deze locatie: In woonzorgcentrum Merenhoef wonen 76 bewoners met verpleeghuiszorg en somatische zorgbehoeften. Kwaliteit van zorg en liefde voor de bewoners staan bij ons hoog in het vaandel. Samen met ons personeel en de familie maken we van Merenhoef een warm thuis. Daarbij kunnen we niet zonder de inzet van onze vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van onze bewoners. De missie van ons huis is om er voor de bewoners elke dag een mooie dag van te maken! Ben jij misschien wel die persoon die we zoeken? Of is je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag jouw reactie!

Structureel
Stichtse Vecht

Begeleiders christelijke weeksluiting gezocht

Leger des Heils Midden-Nederland

Wil jij het helpen mogelijk maken voor onze bewoners om aanwezig te zijn bij de christelijke weeksluitingen op vrijdagmiddag of een maandelijkse zondagse kerkdienst? Als Merenhoef organiseren we verschillende christelijke bezinningsmomenten voor onze bewoners. Om dit mogelijk te maken, zijn we alleen wel afhankelijk van de hulp van vrijwilligers! Elke vrijdag sluiten we de week af met een warme en gezellige weeksluiting, een korte kerkdienst waarbij verschillende voorgangers hun bijdrage leveren. Als vrijwilliger speel jij een essentiële rol: je haalt en brengt de bewoners, geniet samen van een kopje koffie of thee en maakt gezellig een praatje. Tijdens de weeksluiting blijf je bij de bewoners, waardoor je samen met andere vrijwilligers en vaste medewerkers zorgt voor een fijne en betekenisvolle middag. Jouw inzet begint om 14.00 uur tot circa 16.00 uur. We kijken samen naar hoe vaak je kunt meehelpen, dus flexibiliteit is hierin mogelijk. Daarnaast wordt er 1 x per maand een kerkdienst op de zondagochtend georganiseerd van 10.30 - 11.30 uur. De voorgang(st)er is van het Leger des Heils. Om het voor zoveel mogelijk bewoners mogelijk te maken om hierbij te zijn, zijn we afhankelijk van vrijwillige hulp. Kun jij hierin wat betekenen? Je haalt rond 10.00 uur de bewoners, beleeft samen de dienst en maakt een praatje, en brengt daarna de bewoners weer terug naar hun afdeling. Rond 12.00 uur zit het er alweer op, en heb je er aan bijgedragen dat bewoners een mooie zondag hebben gehad! Denk je dat je in één van de openstaande vragen wat kunt betekenen? Dan horen we graag van je. We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen en samen te bouwen aan mooie momenten voor onze bewoners. Wie ben jij? - Je hebt affiniteit met de doelgroep - Je spreekt duidelijk Nederlands - Je bent met enige regelmaat beschikbaar. Hierin is flexibiliteit mogelijk. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wat bieden wij? - Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over deze locatie: In woonzorgcentrum Merenhoef wonen 76 bewoners met verpleeghuiszorg en somatische zorgbehoeften. Kwaliteit van zorg en liefde voor de bewoners staan bij ons hoog in het vaandel. Samen met ons personeel en de familie maken we van Merenhoef een warm thuis. Daarbij kunnen we niet zonder de inzet van onze vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van onze bewoners. De missie van ons huis is om er voor de bewoners elke dag een mooie dag van te maken! Ben jij misschien wel die persoon die we zoeken? Of is je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag jouw reactie!

Structureel
Stichtse Vecht

Vrijwilligers voor gezellige maaltijden!

Leger des Heils Midden-Nederland

Ben jij op zoek naar een leuke en zinvolle manier om je tijd door te brengen? En heb je enige affiniteit met de horeca? Kom dan ons team versterken! Wij zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om te helpen bij de warme maaltijd tussen de middag, en de broodmaaltijd in de avond. Wat ga je doen? Wil jij graag van betekenis zijn en vind je het geen punt om je handen uit de mouwen te steken? Op verschillende momenten in de week zouden we erg geholpen zijn met wat extra ondersteuning in onze brasserie! Middagmaaltijd: Tussen de middag genieten onze bewoners van een warme maaltijd beneden in onze brasserie. Als vrijwilliger help je met het klaarzetten van alles, serveer je de maaltijden en sta je klaar om de bewoners te assisteren waar nodig. Je wisselt af tussen de brasserie en de spoelkeuken, zodat elke dag weer anders is. Je zet je in van ongeveer 11:30 tot 13:30 uur en na afloop lunch je, als je wil, gezellig samen met de medewerkers. Avondmaaltijd: 's Avonds genieten een aantal bewoners samen van een gezellige broodmaaltijd. Als vrijwilliger help je met het klaarzetten van alles, schenk je koffie en thee, assisteer je de bewoners bij het smeren van hun brood en maak je af en toe een lekker extraatje, zoals pannenkoeken of soep. Samen met de vaste medewerker ruim je na afloop alles weer op. Je zet je in van ongeveer 16:45 tot 18:45 uur. Mocht je mogelijkheden zien om bij één van beide af en toe te komen helpen, dan horen we graag van je! Wat vragen we: - Je hebt een warm hart voor ouderen. - Je hebt affiniteit met de horeca en vind het niet erg je handen uit de mouwen te steken. - Je spreekt duidelijk Nederlands - Je bent met enige regelmaat beschikbaar. Hierin is flexibiliteit mogelijk. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wat bieden wij? - Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over deze locatie: In woonzorgcentrum Merenhoef wonen 76 bewoners met verpleeghuiszorg en somatische zorgbehoeften. Kwaliteit van zorg en liefde voor de bewoners staan bij ons hoog in het vaandel. Samen met ons personeel en de familie maken we van Merenhoef een warm thuis. Daarbij kunnen we niet zonder de inzet van onze vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van onze bewoners. De missie van ons huis is om er voor de bewoners elke dag een mooie dag van te maken! Ben jij misschien wel die persoon die we zoeken? Of is je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag jouw reactie!

Structureel

Anderen bekeken ook

Lelystad

Vrijwilliger Thuisadministratie Humanitas

Humanitas Lelystad-Dronten

Heb jij het voornemen om vrijwilligerswerk te gaan doen en heb jij gevoel voor mensen & gedrag met betrekking tot de persoonlijke administratie en financiën? Hopelijk spreekt dit jou aan, want Humanitas Thuisadministratie zoekt jou! Hiermee kun je het verschil maken! Het goed bijhouden van je administratie & geldzaken kan een hele klus zijn. Vooral als je veel aan je hoofd hebt. Door de stress overzie je minder en krijg je zaken minder goed op de rit. Het is dan fijn als iemand je daar bij helpt. Waarbij kan/ga jij helpen: met het openen/ordenen van post; met het reageren op brieven en/of contact met instanties; met het opzetten van een administratie / mappenstructuur; bij het inzicht verkrijgen van inkomsten en uitgaven; met het wegwerken van betalingsachterstanden of het aanmelden bij schuldhulpverlening en bij het aanvragen van toeslagen. Samenvattend helpt een vrijwilliger van de Humanitas Thuisadministratie mensen weer grip te krijgen op hun administratie en/of financiën. De deelnemer (degene die hulp vraagt) houdt de regie – jij ondersteunt. Nodig: Een open blik en geduld; Je bewust zijn van je eigen oordelen (en deze los kunnen laten); kennis willen verwerven van regelingen voor mensen met een lager inkomen; Kunnen werken op basis van gelijkwaardigheid. Humanitas is een vrijwilligersorganisatie die jou trainingen aanbiedt. Coaching-on-the-job en terugkombijeenkomsten voor het uitwisselen van ervaring zijn onderdeel van de hulp die wij onze vrijwilligers bieden. Uiteraard worden je onkosten vergoed. De tijdsbelasting is geheel in te vullen naar eigen mogelijkheden, want je stemt de bezoeken af met de deelnemer. Dit varieert van wekelijkse bezoeken bij de start tot eens per maand, wat meestal het geval is als het traject langer loopt. De tijdsinvestering en het schenken van aandacht wordt enorm gewaardeerd door de mensen die jij helpt.

Structureel
Lelystad

Vrijwillige kledingverkoper/verkoopster

Leger des Heils Midden-Nederland

Lijkt je het leuk om mee te helpen in onze Bij Bosshardt tweedehands kledingwinkel? Houd jij ervan om mensen gastvrij te ontvangen in een mooi ingerichte winkel? Dan horen we graag van je! Wat ga je doen? In onze winkel verkopen we tweedehands kleding voor een betaalbare prijs. We zoeken nieuwe vrijwilligers die ons team kunnen komen versterken, waardoor we ook in de middagen open kunnen gaan. Als verkoper/verkoopster in de winkel zorg je dat de winkel er verzorgd en aantrekkelijk uitziet. Ook ben je een eerste aanspreekpunt voor klanten. Met jouw persoonlijke aandacht, zorg je ervoor dat klanten zich thuis voelen. Nieuwe vrijwilligers zijn vooral nodig voor de middagen, zodat de winkel van 13:00-17:00 uur geopend zou kunnen worden. Ben jij die gastvrije, sociale persoon die het leuk lijkt om, in een goede samenwerking met collega's, in de winkel aan de slag te gaan? Dan horen we graag van je! Dit ben jij: – je hebt een klantvriendelijke instelling - je bent sociaal invoelend en kan goed samenwerken – je bent 1 x per week, of 1 x per 2 weken beschikbaar. – we vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Dit bieden wij: – waardering, gezelligheid en begeleiding – WA-verzekering voor de uren dat je actief bent Over het Leger des Heils en Bij Bosshardt de Jol: Het Leger des Heils is een christelijke organisatie, actief in meer dan 120 landen die materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper” verleent. We zijn actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk en internationale ontwikkelingshulp. Met ruim 6000 professionals en 1500 vrijwilligers staan per jaar klaar voor circa 55.000 mensen. De Bij Bosshardt buurthuiskamer de Jol is van en door de buurt. In de Bij Bosshardt komen mensen samen die open staan voor elkaar en voor de buurt. Zij willen graag een bindende factor zijn en zo iets voor elkaar en de buurt betekenen. Je kunt in de huiskamer terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten. Daarnaast is er een kringloopwinkel en een mooie tweedehands kledingwinkel waar je terecht kunnen voor het kopen van betaalbare kleding. Interesse en contact Heb je interesse of heb je vragen? Reageer dan op deze vacature. We komen graag met je in contact. Of loop gerust eens binnen bij Bij Bosshardt de Jol. Van harte welkom!

Structureel
Lelystad

Hulp gezocht bij reuzenberenklauwbestrijding

Stichting Landschapsbeheer Flevoland

Dit voorjaar wordt opnieuw op diverse locaties de reuzenberenklauw bestreden. Door de inspanning van de werkgroep staan er elk jaar minder dan het vorige jaar. Wil je meedoen om op een aantal plaatsen mee te helpen de reuzenberenklauw te bestrijden, neem dan contact op met Petra. Zij vertelt je alles over de plant en hoe je zo veilig mogelijk deze kunt bestrijden. Het benodigde gereedschap is aanwezig tijdens de werkdag. Deze locatie bevindt zich aan de Bosweg 30.

30-04-2024 en 5 meer
(kleine) groepen
Lelystad

Gastvrouw/heer Mamacafe LimonadeBrigade

LimonadeBrigade Lelystad

Ben jij die positief ingestelde gastvrouw/heer met luisterend oor die wij zoeken? Het visitekaartje voor LimonadeBrigade Lelystad? Lees dan vooral verder! LimonadeBrigade zoekt Gastvrouwen/Heren De LimonadeBrigade is op zoek naar gastvrouwen/heren voor haar inspiratiepunt voor ouders en hun kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar in Lelystad. Speciaal voor de ontmoetingsmomenten in het MamaCafé en PeuterCafé. Wat vragen wij? Als gastvrouw/heer ontvang je alle bezoekers vanuit een positieve, open houding en stel je ze op hun gemak. Hierdoor voelen zij zich welkom. Je bent gastvrij en gaat makkelijk het gesprek aan met bezoekers. Je kunt goed en zonder oordeel luisteren en stelt mensen op hun gemak. Ben jij diegene die het visitekaartje wil zijn van de LimonadeBrigade? Ben jij minimaal 2 uur per maand beschikbaar? Vind jij het leuk om vaders en moeders te ontvangen onder het genot van een door jou ingeschonken kopje koffie of thee? Kan jij volmondig zeggen: “het mooiste wat je kind kan worden is zichzelf!”? Wil je in een leuk team werken en onderdeel uitmaken van de groei en ontwikkeling van de LimonadeBrigade? Zit je vol ideeën en wil je meedenken over het ontwikkelen van nieuwe activiteiten? Dan ben jij een waardevolle aanvulling voor het Team LimonadeBrigade en willen we je graag leren kennen! Wat bieden we jou? Wij bieden je een fijne, inspirerende werkplek met fijne collega’s, waarbij je gebruik mag en kan maken van je eigen krachten en talenten. Nieuwsgierig geworden? Loop gerust binnen bij het MamaCafé (woensdagochtend) of het PeuterCafé (vrijdagochtend) tussen 10.00-12.00 uur in de Bibliotheek. Ook kun je ons volgen op Facebook en Instagram.

Structureel
Lelystad

Medewerker/ster voor de verenigingsbar

Flevolandse Theatervereniging JTL

Onze theatervereniging is een vrijwilligersproject waar alle avonden theaterlessen gegeven worden aan o.a. jeugd, jongeren en volwassenen. Daarnaast hebben wij 3 ochtenden in de week, en met voorstellingen ook in het weekend, een kleine verenigingsbar waar de leden gebruik van maken en waar de voorstellingsbezoekers gebruik van maken. Voor verschillende avonden zoeken wij een medewerker/ster van 18.30 tot 21.30 uur. Daarnaast willen wij voor de ouderen in de Boswijk elke laatste woensdag ochtend in de maand koffie inloop houden en mogelijk aanbieden dat ze ook kunnen knutselen of iets dergelijks. De medewerkers van de bar helpen met de opzet hiervan en geven hier ook meer ruchtbaarheid aan om het een succes te kunnen maken. En voor de maandagavond ook in de zomervakantie. Uiteraard mogen de medewerkers gratis naar onze voorstellingen in ons eigen gebouw! Lijkt het je leuk om met allerlei leeftijden samen te werken, neem dan contact op!

Structureel
Jongeren
Lelystad

Kookcafe

Challenge Up

Ben je dol op koken en wil je graag nieuwe mensen ontmoeten? 🥘🍳 Kom dan naar ons kookcafe op dinsdag of donderdag van 15:30-18:00! Hier gaan we aan de slag met het bereiden van heerlijke (en gezonde) maaltijden. En het beste is, verschillende doelgroepen komen hier ook eten! Het is een superleuke kans om je kookkunsten te verbeteren, nieuwe smaken te ontdekken en tegelijkertijd een positieve impact te hebben op de gemeenschap. We kijken er naar uit om je te zien bij ons gezellige kookcafe :). 😁

Structureel
Jongeren
Lelystad

🚗 Word onderdeel van de Nationale Oldtimerdag in Lelystad!

Nationale Oldtimerdag Lelystad

🚗 Word onderdeel van de Nationale Oldtimerdag in Lelystad! Ben jij klaar om deel uit te maken van een onvergetelijk evenement? Wij zoeken nog 30 gepassioneerde vrijwilligers om de Nationale Oldtimerdag Lelystad tot een succes te maken! Op dit moment hebben we al vele enthousiaste mensen die ons ondersteunen tijdens de voorbereiding, het evenement zelf en de afwikkeling op maandag. Maar we hebben jouw hulp nodig om ons team compleet te maken! 📅 Wanneer? Van donderdag 13 juni tot en met 17 juni. Er zijn diverse taken beschikbaar, waaronder: Wie zoeken wij? - Gastvrouwen/-heren op het secretariaat - Verkeersregelaars - Plaatsers van bordjes - Strepentrekkers - Tenten opzetters - Afbrekers - Kledingsorteerders en -wassers ⭐ Wat bieden wij jou? - De kans om deel uit te maken van het grootste Oldtimerevenement van Nederland - Een unieke gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen en je netwerk uit te breiden - Gratis eten en drinken tijdens het evenement Heb jij zin om samen met ons een onvergetelijk spektakel neer te zetten? Meld je dan nu aan en maak deel uit van een fantastisch team! Neem contact op via onderstaande link voor meer informatie of om je aan te melden. We kunnen niet wachten om jou te verwelkomen! 🎉

Structureel
Lelystad

Taalcoach

Huis voor Taal

Als taalcoach begeleid je één of een paar deelnemers om gericht een taalvraag aan te pakken. Samen plan je de afspraken. Hoe zien de werkzaamheden er uit? Binnen Huis voor Taal bestaan er verschillende vrijwilligersfuncties. Maar iedereen streeft hetzelfde doel na: deelnemers stimuleren om zich te ontwikkelen via de werkwijze doen, durven en je daarbij prettig voelen. Je hebt drie kerntaken: 1: je coacht je deelnemer(s) om in de praktijk de Nederlandse taal te gebruiken. 2: je houdt samen met je deelnemer zijn/haar voortgang bij. 3: je brengt de werkwijze doen, durven en je prettig voelen in praktijk: de taalvraag van de deelnemer staat centraal, het dagelijks leven is de inspiratiebron en het accent ligt op het oefenen van taalvaardigheden. Werktijden Taalcoaches zijn flexibel inzetbaar: samen met je deelnemer(s) plan je de afspraken. Taalcoaches werken of standaard in de bibliotheek (op bepaalde tijdstippen)Â of spreken met de deelnemer op een eigen gekozen locatie af. Ook dat kan de bibliotheek zijn. Wat verwachten we van jou goede sociale vaardigheden je bent in staat om te improviseren je bent geduldig je beheerst de Nederlandse taal je neemt deel aan trainingen en vrijwilligersbijeenkomsten van Huis voor Taal al je enthousiasme, positieve feedback, levens- en werkervaring om Huis voor Taal nog beter te maken! Wat bieden we jou? Vrijwilligerswerk bij Huis voor Taal is leuk, leerzaam en uitdagend. We bieden je de kans om met mensen van over de hele wereld in contact te komen en hen op weg te helpen naar een zelfstandiger leven in Lelystad. We laten je ervaren hoe zinvol het is om taal, rekenen en digitale vaardigheden via onze werkwijze te oefenen. Daarvoor krijg je van ons training. We zorgen ervoor dat je je ervaringen met anderen kunt delen en dat je voor inhoudelijke vragen terecht kunt bij de coördinator of het projectteam. Als vrijwilliger word je ingeschreven bij Welzijn Lelystad. Op 17 oktober 2023 staan wij op de 'Meet & Greet' voor alle maatschappelijke organisaties, stichtingen en verenigingen uit Lelystad. Kom je ook met ons kennismaken? Datum : dinsdag 17 oktober 2023 Tijd : 10.00 - 14.00 uur Lokatie : De Kubus, Agorabaan 3, 8224 JS, Lelystad

Structureel
Lelystad

Gastheer/-dame Wedstrijdsecretariaat

vv Unicum

Als vrijwilliger gastheer/-dame Wedstrijdsecretariaat ontvang je gasten zoals leiders, trainers en scheidsrechters die bij v.v. Unicum komen voorafgaand aan- en na afloop van de wedstrijden. Je bent enthousiast en toegankelijk. Je verstrekt informatie over de geplande velden en kleedkamers. Voor scheidsrechters verstrek je wedstrijdballen en vlaggen. Je verzorgt koffie, thee of limonade voor je gasten of voor de teams die komen spelen. We vragen een inzet van 3 á 4 uur (liefst meer) op zaterdag.

Structureel