csrf
365 platform logo
365 platform

Tuinleider van kinderen in moestuinen project

Word jij blij van kinderen om je heen en tuinieren? Heb je groene vingers en ben je een uurtje (of twee) beschikbaar per week? Dan ga jij je draai helemaal vinden als tuinleider bij de kindertuinen. Hoe ziet de functie eruit? Als tuinleider begeleid jij kinderen tijdens het tuinieren in hun eigen moestuin op de Weilustlaan in Breda. Je kan in het begin meedraaien als assistent-tuinleider, om te ervaren hoe leuk het is om kinderen in verbinding te brengen met tuinieren en de natuur. Het seizoen start ieder jaar in maart en eindigt in oktober, maar je kan op ieder moment starten. De begeleiding aan de kinderen vindt een keer per week op een dinsdag plaats van 15.45u tot 16.45. Samen met 2 ervaren vrijwilligers begeleid je ongeveer 15 kinderen van 7 t/m 12 jaar. De kinderen komen 1 uur per week op een vast tijdstip naar om te werken in hun eigen tuin. Vind je het leuk om de rest van de tuinen mee te onderhouden, dan kan dit samen met je collega-tuinleiders buiten het lesuur. Wat bieden wij jou? Tuinieren is ontspannend en is een hele fijne manier om je hoofd leeg te maken. Denk aan je handen in de aarde, een lekker zonnetje, en kwetterende vogels. Als tuinleider geniet je van alles wat groeit en bloeit op de kindertuinen. Je deelt mee in de oogst en je maakt deel uit van een gezellig team. Kennis maken? Sta je te popelen om je aan te sluiten bij de kindertuinen? Of heb je nog vragen en zou je graag eerst nog een kijkje nemen op ons kindertuinencomplex? In alle gevallen horen we graag van je via [e-mailadres verborgen]. Laat in je bericht even kort weten wie je bent en waarom je graag tuinleider zou willen worden. Paula neemt vervolgens contact met je op voor een verdere kennismaking.

Lees meer

structureel

Breda

Activiteitenbegeleiding
Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Word jij blij van kinderen om je heen en tuinieren? Heb je groene vingers en ben je een uurtje (of twee) beschikbaar per week? Dan ga jij je draai helemaal vinden als tuinleider bij de kindertuinen.

Hoe ziet de functie eruit? Als tuinleider begeleid jij kinderen tijdens het tuinieren in hun eigen moestuin op de Weilustlaan in Breda. Je kan in het begin meedraaien als assistent-tuinleider, om te ervaren hoe leuk het is om kinderen in verbinding te brengen met tuinieren en de natuur. Het seizoen start ieder jaar in maart en eindigt in oktober, maar je kan op ieder moment starten. De begeleiding aan de kinderen vindt een keer per week op een dinsdag plaats van 15.45u tot 16.45. Samen met 2 ervaren vrijwilligers begeleid je ongeveer 15 kinderen van 7 t/m 12 jaar. De kinderen komen 1 uur per week op een vast tijdstip naar om te werken in hun eigen tuin. Vind je het leuk om de rest van de tuinen mee te onderhouden, dan kan dit samen met je collega-tuinleiders buiten het lesuur.

Wat bieden wij jou? Tuinieren is ontspannend en is een hele fijne manier om je hoofd leeg te maken. Denk aan je handen in de aarde, een lekker zonnetje, en kwetterende vogels. Als tuinleider geniet je van alles wat groeit en bloeit op de kindertuinen. Je deelt mee in de oogst en je maakt deel uit van een gezellig team.

Kennis maken? Sta je te popelen om je aan te sluiten bij de kindertuinen? Of heb je nog vragen en zou je graag eerst nog een kijkje nemen op ons kindertuinencomplex? In alle gevallen horen we graag van je via [e-mailadres verborgen]. Laat in je bericht even kort weten wie je bent en waarom je graag tuinleider zou willen worden. Paula neemt vervolgens contact met je op voor een verdere kennismaking.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

dinsdag

Locatie

Breda

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Breda

Help gevluchte kinderen door spel & beweging

TeamUp

"Ze kunnen weer even helemaal kind zijn... mooi dat je dat in een paar uurtjes per week kunt geven. Ik ga na TeamUp met een voldaan gevoel naar huis!". ✨Wat ga je doen Als vrijwilliger voor TeamUp (een programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child) bied je psychosociale steun aan gevluchte kinderen door middel van spel en beweging. Spelenderwijs leren kinderen omgaan met emoties zoals boosheid, angst en stress. Je wordt vooraf getraind en begeleid en gaat op een opvanglocatie bij jou in de buurt aan de slag. Je maakt deel uit van een enthousiast team met andere vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Door de activiteiten voelen kinderen zich veilig en beschermd, meer verbonden met hun leeftijdsgenoten en optimistischer. Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. ✅ Dit ben jij: • Ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen. Of je hebt relevante werkervaring of een afgeronde opleiding (of nog studerend) op het gebied van pedagogiek, onderwijs, social work, sport, spel en/of beweging; • Eén dagdeel doordeweeks beschikbaar (3 tot 5 uur), vanaf ongeveer 15.30 uur (dag en tijdstip verschilt per locatie); • Voor een langere periode beschikbaar (minimaal een aantal maanden of langer). Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen; 🎉Dit bieden wij: • Een functie om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen; • De kans om echt een verschil te maken in het leven van gevluchte kinderen, je levert een belangrijke bijdrage aan hun psychosociale welzijn; • Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel vrijwilligersteam; • Trainingen en vervolgtrainingen in het faciliteren van de activiteiten en het werken met deze specifieke doelgroep; • Counseling- en stressmanagementsessies; • Vrijwilligersevenementen; • Reiskostenvergoeding; Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Reageer hieronder, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Veiligheid van kinderen is voor TeamUp essentieel. TeamUp accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures. TeamUp is een gezamenlijk programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF).

Structureel
Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg, Dordrecht

Fotograaf gezocht

Stichting Prago

Prago zoekt een vrijwillige fotograaf in Brabant en in Zuid-Holland voor een fotoproject in mei/juni en eventueel later nog een paar opdrachten. Wat ga je doen? Je maakt foto’s van onze cursisten tijdens de les. Goede voorbeelden van wat voor foto's we zoeken vind je op onze website. Je foto’s worden ook geplaatst in bijvoorbeeld onze schoolkrant, nieuwsbrief, sociale media, folder, jaarverslag of activiteitenplan. En je kunt ze terugzien in een digitale of papieren krant bij een persbericht. Je fotografeert in principe alleen op locaties bij jou in de buurt. Wat neem je mee? • Je houdt van portretfotografie en bent hier goed in • Je bent creatief, flexibel en betrokken • Je hebt affiniteit met onze cursisten: laaggeletterden, waaronder mensen met een licht verstandelijke beperking Fotoproject mei en juni 2024 Elk jaar laten we nieuwe foto's maken van de cursisten die dat zelf ook leuk vinden. Voor dit project zoeken we fotografen die willen fotograferen tijdens de lessen in Brabant en in Zuid-Holland. Je gaat waarschijnlijk 3-5x naar een les om foto's te maken. Wat vinden wij verder belangrijk? Onze cursisten zijn kwetsbare mensen, die bij Prago een veilige omgeving vinden waarin zij zichzelf kunnen zijn en fouten mogen maken. Het is daarom belangrijk dat je in het contact met onze cursisten rustig, vriendelijk en geduldig bent. Wat bieden wij? • Leuk en zinvol vrijwilligerswerk • Prettige collega’s en een informele sfeer • Naamsvermelding waar mogelijk • Reiskostenvergoeding Lijkt je leuk? Fijn! Stuur je motivatie en een paar mooie voorbeelden van eigen werk aan Anneke. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie. Wat is Prago? Stichting Prago geeft lessen basiseducatie aan volwassenen die moeite hebben met leren. Onze cursisten zijn mensen die om wat voor reden dan ook niet voldoende basisvaardigheden bezitten om goed te functioneren in de maatschappij. Denk aan laaggeletterden en mensen met een licht verstandelijke of psychische beperking. Lees alles over Prago op prago.nl. Meer weten? Bel of mail afdeling Communicatie: Anneke

Project
Breda

Winkelhulp

Stichting WW Help ons Helpen

Werkzaamheden - sorteren van kleding (dit vraagt een kritisch oog) en ophangen. - sorteren van overige spullen - de winkel netjes bijhouden. - klanten adviseren bij het uitzoeken van kleding en spullen. Eisen/voorwaarden - affiniteit met winkelwerkzaamheden - je bent vriendelijk en klantgericht - je bent betrouwbaar en houdt je aan afspraken. Tijdsbesteding: Dinsdag van 9.30/13.30 - 17.00 uur. Vrijdag van 9.30/13.30 - 17.00 uur Zaterdag van 9.30 - 17.00 uur Minimaal twee van de drie genoemde dagen per week beschikbaar. Zaterdag wissel je af met een collega. Dus om en om. Voor stagiaires via school is het natuurlijk mogelijk alleen op Zaterdag te helpen. In schoolvakanties ook op dinsdag en/of vrijdag. Wat heeft de organisatie te bieden - we zijn een gemoedelijk, laagdrempelige winkel met een huiselijke sfeer. - je doet ervaring op met sociaal contact, teambuilding en extra pluspunten op je cv. (een potentiële werkgever ziet nl. graag dat je, indien je werkloos bent, je tijd nuttig besteed en zeker ten dienste van je medemens.) - een gratis gezellige gezamenlijke lunch Wat maakt het werk de moeite waard? - je maakt mensen blij - sociaal contact - voldoening van je dag - je geeft mensen weer dat stukje meer zelfvertrouwen en jezelf ook niet te vergeten. - je blijft in een routine van werken (hierdoor kun je makkelijker terug naar een baan) - je bent ook indirect milieubewust bezig. Recycling van spullen verkleint de afvalberg. Info www.swwhoh.nl Wat vragen wij van jou? - Dat je op tijd aanwezig bent - Werkzin - Klantvriendelijkheid - Beleefdheid Voor de maatschappelijke stage: Sector Welzijn Sector Goede Doelen

Structureel
Jongeren
Breda

Bowlingmaatje bij de Strikers!

Stichting Bredase aangepaste Sporten

Ben jij op Zaterdag of zondag VAN 12 UUR TOT 14 UUR beschikbaar? Ga dan mee bowlen bij bowlingclub de Strikers voor mensen met een beperking. Jij gaat Gezellig, met een groep van 45 leden waarvan 3 mensen een visuele beperking hebben, bowlen en socialiseren. Jij krijgt Een gezellige en leerzame stage waarin je leert omgaan met gehandicapte mensen. Jij bent Sociaal, geduldig, je kunt goed inschatten hoe mensen met een verstandelijke beperking kunnen reageren en je bent flexibel inzetbaar. Jij kunt 1x in de week op zondag middag van 12.00 uur-14.00 uur. Wij verwachten Dat je -------------- beschikbaar bent voor een introductiecursus. LET OP: deze avond is verplicht! Jij neemt contact op met: dhr. Harry van de Avoort Jij wordt begeleid door: dhr. Harry van de Avoort en Simon Micallef Je kunt contact opnemen door een bericht te sturen! Aantal leerlingen: 2 Organisatie Naam organisatie : Bredase Aangepaste Sporten (BAS), Stichting Locatie activiteit : Nassausingel 28, te Breda Voorwaarde Wij hanteren het VOG beleid (verklaring omtrent gedrag) en vragen voor jouw een gratis VOG aan. Daarnaast hanteren wij een vrijwilligerscontract, gedragscode en richtlijnen binnen onze organisatie. Voor de maatschappelijke stage: Sector Sport & Recreatie Sector Welzijn Voor de maatschappelijke stage: Sector Sport & Recreatie Sector Welzijn

Structureel
Jongeren
Breda, Etten-Leur

Bijzondere artistiekelingen begeleiden?

Beidehand®

In onze creative dagbesteding, verwelkomen we mensen van verschillende leeftijden (18 tot 80+) en achtergronden, waaronder diegenen met diverse uitdagingen en een afstand tot de maatschappij. Wij denken in hartjes ❤️. We hechten grote waarde aan kleinschaligheid, veiligheid en het ontdekken van de verborgen talenten die iedereen bezit. Onze aanpak draait vooral om het benutten van mogelijkheden. Bij Beidehand® draait alles om samen iets prachtigs te creëren, en dat doen we met beide handen. Wanneer deelnemers ons kleurrijke atelier binnenstappen, kunnen ze rekenen op begeleiding, inspiratie en motivatie om hun creatieve talenten te verkennen. Daarnaast bied je een luisterend oor, creëer je een warme sfeer, en schenk je een gezellig kopje koffie of thee. Wat we zoeken in jou: ❋ Een warm hart ❋ Creativiteit en oplossingsgerichtheid ❋ De vaardigheid om goed te luisteren ❋ Affiniteit met onze doelgroep ❋ Voldoening in het er zijn voor anderen, op vaste dagen, zodat je een vertrouwd gezicht wordt. Wat we jou bieden: Een geweldig team van meer dan 9 vrijwilligers, waarbij je met 1 of 2 andere vrijwilligers samenwerkt voor maximaal 6 deelnemers. ❋ Ruimte voor jouw creatieve ideeën ❋ Overvloedige inspiratie ❋ Dankbaar en gezellig werk ❋Kleurrijke dagen ❋ Prachtige ontmoetingen en onvergetelijke ervaringen ❋ De gezelligheid van Charlie, ons knuffelhondje

Structureel
Breda

Verkoop van merchandise - Stichting Kielegat

Stichting Kielegat

De commissie verkoop is verantwoordelijk voor de merchandise van Kielegat, wat een belangrijke inkomstenbron voor onze stichting is. De merchandise wordt verkocht op enkele feesten voorafgaand aan carnaval en de piek tijdens carnaval (onder andere vooraan in de optochten). De commissie zoekt versterking! ---------------------------- Stichting Kielegat organiseert met ruim 300 vrijwilligers alles rondom het Bredase carnaval. Zonder de hulp van honderden vrijwilligers zouden wij niet elk jaar zo’n mooie carnaval kunnen vieren in Ut Kielegat. En omdat we zo’n grote club zijn, zijn we ook altijd op zoek naar nieuwe enthousiastelingen! Wil je liever een open gesprek om te ontdekken wat er nog meer mogelijk is? Dat kan natuurlijk ook! Stuur dan een bericht via deze website en wij nemen snel contact met je op.

Structureel
Nijmegen, Amsterdam, Rijswijk, Utrecht, Assen, Arnhem, Deventer, Meppel, Roosendaal, Bergen op Zoom, Breda, Winterswijk

Word jij ook gastgezin voor statushouders?

Takecarebnb

Ervaar hoe je het verschil kan maken! Takecarebnb biedt vluchtelingen met een verblijfstatus de beste start voor hun nieuwe leven in Nederland. Wij verbinden hen voor 3 maanden aan een Nederlands gastgezin. Daar voelen zij zich weer mens en gezien en ze raken thuis in onze taal en cultuur. Ook kunnen ze beginnen met (vrijwilligers)werk of een studie. En jij leert van jouw gasten. De logeerperiode van 3 maanden is een bijzondere ervaring. Je geeft jouw gast een warm welkom en een positieve start in Nederland. Heb je een kamer over en lijkt het je boeiend om een statushouder zich snel thuis te laten voelen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als gezin, als stel maar ook als alleenstaande kan je goed gastgezin zijn. We bieden: - Een concrete manier om hulp te bieden in tijden van zeer complexe vraagstukken - Een zorgvuldig match-proces, waarin we uitgebreid aandacht besteden aan jouw verwachtingen, wensen en zorgen - Een luisterend oor voor, tijdens en na de logeerperiode - Ondersteuning en begeleiding van een lokale matchmaker - Een mogelijkheid om meer te leren over een andere cultuur - Een netwerk van andere enthousiaste gasten, gastgezinnen en vrijwilligers, waarmee je ervaringen kunt delen We vragen: - Flexibiliteit en openheid - Interesse in andere culturen - Een praktische en mensgerichte instelling Het is een wereld die voor je opengaat en er ontstaan vaak vriendschappen voor het leven. Onze lokale matchmaker komt graag persoonlijk vertellen wat je als gastgezin kunt verwachten. Zie ook onze filmpjes en verhalen van gastgezinnen en gasten op onze website. Interesse of vragen? Stuur ons hier een berichtje en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! Hartelijke groet, Jessica Takecarebnb.org

Structureel
Breda

Meelopen naast paard met kind met beperking

Stichting Het Bonte Perdje

Stichting het Bonte Perdje verzorgt ( al 50 jaar) samen met een aantal vrijwilligers ongeveer 40 zaterdagen per jaar van 8.30 tot 11.30 uur paardrijlessen voor kinderen met een geestelijke- en/of lichamelijke beperking. Locatie is Ruitersportcentrum Breda aan de Overakkerstraat 372. Als vrijwilliger loop je mee met een kind en diens paard; in de manegebak en ( bijna altijd) ook een stukje buiten. Om de 14 dagen komen helpen is ook al fantastisch.

Structureel
Jongeren
Breda

Prettig thuis - Samen op zoek naar beter;

Route Ont-Moet

Met de inzet van de leerlingen en studenten kunnen we binnen Route Ont-Moet veel hulpvragen oppakken, voornamelijk tijdens de schoolperiodes. Voor hulpvragen die buiten de schoolperiodes vallen en waarbij continuïteit van inzet gewenst is, zetten we vrijwilligers in. Zij helpen ons mee om ervoor te zorgen dat iedereen in Breda e.o. zo lang mogelijk prettig en veilig thuis kan blijven wonen. Spreekt dit je aan? Neem dan contact met ons op want we willen graag kennis met je maken. Met vriendelijke groet, Joke en Monique Team Route Ont-Moet

Structureel
Jongeren
Breda

Bakfietsproject zoekt vrijwilligers

Mondiaal Centrum Breda

Het Bakfietsproject heeft als doel om mensen op te zoeken op straat. Zoals op plekken waar mensen boodschappen doen zoals bijvoorbeeld op het dr. Struykenplein in de Heuvel. Met het Bakfietsproject wordt er geprobeerd om met mensen in contact te komen door het aanbieden van koffie, thee of soep. Als mensen vragen hebben dan kunnen de vragen beantwoord worden of er kan doorverwezen worden naar de maatschappelijk werker van het Mondiaal Centrum Breda of naar de inloop van het Mondiaal Centrum Breda of andere instanties. Wij zoeken voor het Bakfietsproject nog vrijwilligers die op woensdagmorgen en/of vrijdagmorgen tussen 10.00 uur en 12.00 uur bereid zijn met de bakfiets naar een plek te gaan en proberen een praatje te maken. Meer informatie? Laat het ons weten en we drinken graag een kop koffie met je.

Structureel