csrf
365 platform logo
365 platform

Gezelschap voor een oudere man

Voor een oudere man 83 jaar, ben ik (student verpleegkunde) op zoek naar iemand die één keer per week, op vrijdag of dinsdag van ongeveer 13:00 tot 15:00, gezellig met hem een wandeling kan maken. Het zou fijn zijn als jullie samen met zijn rollator naar de snackbar kunnen gaan of boodschappen kunnen doen. Eén keer per twee weken is ook goed, zolang het maar met regelmaat gebeurt. Ik zoek iemand die goed Nederlands spreekt en geduldig is, omdat meneer door zijn ziekte moeilijk uit zijn woorden komt. Leeftijd, geslacht en afkomst maken niet uit. Meneer is vriendelijk en weet veel van culturele zaken. Wil jij helpen eenzaamheid en sociale isolatie te verminderen? Neem dan graag contact op!

Lees meer

structureel

Amsterdam

Boodschappen
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Voor een oudere man 83 jaar, ben ik (student verpleegkunde) op zoek naar iemand die één keer per week, op vrijdag of dinsdag van ongeveer 13:00 tot 15:00, gezellig met hem een wandeling kan maken. Het zou fijn zijn als jullie samen met zijn rollator naar de snackbar kunnen gaan of boodschappen kunnen doen. Eén keer per twee weken is ook goed, zolang het maar met regelmaat gebeurt.

Ik zoek iemand die goed Nederlands spreekt en geduldig is, omdat meneer door zijn ziekte moeilijk uit zijn woorden komt. Leeftijd, geslacht en afkomst maken niet uit. Meneer is vriendelijk en weet veel van culturele zaken.

Wil jij helpen eenzaamheid en sociale isolatie te verminderen? Neem dan graag contact op!

Praktische informatie

Wekelijks 13 tot 15 uur

dinsdag

vrijdag

Locatie

Amsterdam

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Boodschappen
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Amsterdam, 's-Gravenhage, Rotterdam, Delft, Leiden

Sollicitatietrainers gezocht

JINC

Oefen met leerlingen van het vmbo hoe ze moeten solliciteren zodat ze hun kans vergroten op een goede stageplek of bijbaan. Jezelf voorstellen, oogcontact maken, vragen stellen. Het is zo simpel als wat, maar je moet het wel even weten. Tijdens een Sollicitatietraining leren jongeren hoe ze indruk kunnen maken op een potentiële baas. Veel jongeren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand missen iemand in hun omgeving die hun vertelt wat de sociale codes zijn op de werkvloer. Ze weten dus niet hoe ze zich moeten voorbereiden op een sollicitatiegesprek, dat de telefoon uit hoort te staan en ze rechtop moeten zitten. JINC organiseert daarom Sollicitatietrainingen. Professionals laten hierbij middels rollenspellen zien hoe je zo’n gesprek maakt of breekt. Wanneer je je aanmeldt voor het geven van een Sollicitatietraining, word je niet in het diepe gegooid. JINC geeft nieuwe kandidaten een digitale briefing en verstrekt een handleiding vol tips en trucs. Je hoeft bovendien geen ervaren hr-medewerker te zijn om een goede training te kunnen geven. Iedereen die wel eens een sollicitatiegesprek heeft afgenomen, kent de ‘basics’ en kan die op anderen overdragen. Je geeft de training niet alleen; je geeft je samen met een collega als duo op of je wordt door ons gekoppeld aan een andere professional. Voorafgaand aan de training schrijven de leerlingen een sollicitatiebrief en een cv. Deze krijg je ruim van tevoren ter voorbereiding opgestuurd. Op basis van de brieven worden er in ruim een uur ongeveer vijf rollenspellen gespeeld. Jij bent daarbij de recruiter, en de leerling is zichzelf. Na afloop bespreken jullie hoe het ging. Ook de klasgenoten geven feedback, aan de hand van ingevulde observatieformulieren. De training vindt plaats op school. Het geven van een Sollicitatietraining kost een ochtend, plus een uur aan voorbereiding. Interesse? Neem contact op via onderstaande gegevens en we kijken samen naar de mogelijkheden!

Eenmalig
Rotterdam, 's-Gravenhage, Amsterdam, Delft, Leiden

Coaches gezocht voor 4 vmbo leerlingen

JINC

Als coach probeer jij uit te vinden waar een leerling goed in is en begeleid je hem of haar bij het maken van een passende keuze voor een vervolgopleiding. Zelfs als je veel mensen in je omgeving hebt die je stimuleren en met je meedenken, is het knap lastig om een vervolgopleiding te kiezen. Laat staan als je het met minder steun moet doen, zoals veel tieners uit wijken met een sociaaleconomische achterstand. Deze jongeren kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. De oplossing van JINC: we verbinden hen aan een Carrière Coach, aan iemand uit het bedrijfsleven die weet waar hij of zij over praat. Deze coach probeert uit te vinden waar een leerling goed in is en begeleidt hem of haar bij het maken van een passende keuze voor een vervolgopleiding. Geen zorgen; je hoeft geen coach van beroep te zijn. Als je een open en geïnteresseerde houding hebt, een aantal leerlingen onder je hoede wilt nemen, zorgt JINC dat je goed voorbereid wordt. Nieuwe coaches krijgen een training en toegang tot een digitale handleiding vol praktische informatie. Per schooljaar voert een Carrière Coach vier gesprekken met vier leerlingen; drie individuele gesprekken en één in groepsverband. Aan de hand van onze gespreksleidraad stel je als coach vragen, geef je advies waar de leerling mee aan de slag kan en blik je samen terug op de afgelopen periode. Een coach is per jaar maximaal twintig uur kwijt aan het project. Lijkt het je leuk om je professionele kennis en ervaring in te zetten om een vmbo-leerling te begeleiden in het maken van een passende keuze voor een vervolgopleiding? Wil je in een kort tijdbestek iets doen wat de kansen van jongeren op een succesvolle toekomst vergroot? Neem contact op via onderstaande gegevens en we kijken samen naar de mogelijkheden!

Eenmalig
Rotterdam, Amsterdam, Zwolle, Vlaardingen, Culemborg, Eindhoven

Sociaal tuinieren in plaats en op dag naar keuze

Facilicom Foundation

Wil je heel graag deelnemen aan Sociaal Tuinieren, maar kun je niet op de voorgestelde activiteiten in Zwolle en Rotterdam? Schrijf je dan in voor deze “open inschrijving sociaal tuinieren activiteit.” Wat je gaat doen 🌼 Bij Sociaal Tuinieren draait het allemaal om het versterken van de banden tussen buren en het vergroenen van onze wijken. Je gaat aan de slag met het opknappen, onttegelen, duurzaam beplanten en onderhouden van verwaarloosde tuinen bij mensen die zelf niet in staat zijn dit te doen. Hoe werkt het Geef onderstaande 3 punten duidelijk aan in je bericht: 📍Regio: Geef jouw voorkeur door uit deze zes regio’s: Rotterdam, Vlaardingen, Zwolle, Culemborg, Amsterdam of Eindhoven. 📅 Periode: geef de week van je voorkeur door in juni. 😀Geef door met hoeveel collega’s je gaat komen (let op: minimaal 5 medewerkers per locatie en maximaal 10) Stichting Present neemt contact met je op wanneer je waar kunt meedoen. Meld je dus snel aan! Over Stichting Present Stichting Present is een organisatie die de betrokkenheid van burgers, bedrijven, kerken, buurten en andere sociale verbanden wil stimuleren en organiseren. Als 'vrijwilligersmakelaar'​ biedt Present groepen burgers de mogelijkheid om een zinvolle en goed bestede dag te beleven door zich onbetaald en op projectbasis in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.

Eenmalig
(kleine) groepen
Amsterdam

Tuinieren in de belevingstuin

Facilicom Foundation

Tuin geluk is.... Samen met je collega's de belevingstuin van Amsta Ritzemabos weer tot bloei laten komen. Wat je gaat doen Je gaat samen met collega’s aan de slag met het onderhouden en opknappen van de prachtige belevingstuin. Deze tuin is speciaal voor de bewoners van Amsta Ritzemabos. Deze tuin biedt een rustgevende omgeving voor mensen met diverse zorgbehoeften, zoals verstandelijke beperkingen, Korsakov, langdurige psychiatrische problemen en lichamelijke beperkingen. Praktisch 🌸 ⏰ De activiteit vindt in de middag plaats, van 13.00 - 16.00 uur. 📍Ritzema Bosstraat 12, 1097 HA Amsterdam Er is slechts plaats voor 10 collega's dus vol=vol! Over Amsta Ritzemabos Amsta Ritzemabos richt zich op het bieden van expertise en zorg aan complexe doelgroepen, waaronder mensen met een verstandelijke beperking. Ze bieden een breed scala aan zorgdiensten, variërend van ambulante begeleiding tot wonen met zorg.

27-06-2024
(kleine) groepen
's-Gravenhage, Amsterdam, Rotterdam, Delft

Trainers in digitale vaardigheden gezocht

JINC

Ontdek en deel de digitale toekomst! Doe mee aan ons 'Digitale Vaardigheden' project voor basisschoolleerlingen in samenwerking met FutureNL. Leerlingen leren op speelse manier praktische digitale vaardigheden, van basiscomputertalen tot algoritmes. We wachten op jouw inspirerende bijdrage! 🌐🚀 Wil je jongeren helpen om digitale superkrachten te ontwikkelen? Dan is dit jouw moment om te schitteren! 🌟 Dit project omvat vier lessen per klas, waarbij trainers uit het bedrijfsleven een belangrijke rol spelen door de eerste en laatste les op school te verzorgen. Elke les heeft een duur van slechts 1 uur, zodat het goed in het schoolrooster én in jouw werkrooster past. Het mooie is dat JINC alle benodigde materialen en voorbereidingen levert, zodat je volledig bent uitgerust voor je rol als trainer. In een wereld die voortdurend digitaler wordt, is het van cruciaal belang dat leerlingen al vroeg vertrouwd raken met digitale vaardigheden. Als onze nieuwe "Trainer Digitale Vaardigheden" bij JINC krijg je de kans om jonge geesten te inspireren en hun digitale kennis naar een hoger niveau te tillen. Denk aan workshops en trainingen over programmeren, mediawijsheid, online privacy en nog veel meer. 🚀 Hoe kun je meedoen? Ben jij enthousiast geworden en wil je je steentje bijdragen aan de educatie van de jongere generatie? Neem contact op via onderstaande gegevens en we kijken samen naar de mogelijkheden. Het is een laagdrempelig project waarvoor iedereen zich kan aanmelden, een IT achtergrond is niet nodig!

Eenmalig
Rotterdam, 's-Gravenhage, Amsterdam, Leiden, Delft

Open de deuren voor een groep leerlingen

JINC

Laat leerlingen van de basisschool en het vmbo ontdekken of jouw sector en beroep past bij hun interesse. Als je niet weet wat er te koop is op de arbeidsmarkt, kan je ook niet kiezen. Klinkt logisch, maar voor veel jongeren gaat die wijsheid niet op. Ze moeten namelijk wél kiezen. Ook als ze geen idee hebben wat ze kunnen en willen worden. Daarom organiseert JINC het project Bliksemstage. Leerlingen van de basisschool en het vmbo ontdekken daarbij wat voor sectoren en beroepen er bestaan en wat past bij hun interesse. Op die manier zorgen we ervoor dat kinderen hun horizon verbreden en bereiden we hen voor op het maken van een goede keuze voor een vervolgopleiding. Tijdens een Bliksemstage bezoeken leerlingen van de basisschool of het vmbo een bedrijf voor een kennismaking met een aantal beroepen. Ze steken de handen uit de mouwen en doen een ochtend lang echt ervaring op. Op deze manier ervaren ze hoe het is om bij een bedrijf te werken en weten ze beter wat ze leuk vinden. Je wordt deze ochtend niet in het diepe gegooid, wij helpen je bij de invulling van het programma, dat altijd onder schooltijd plaatsvindt. Ook geven we je een handleiding vol tips en trucs. Op de dag zelf is er bovendien altijd een docent of begeleider aanwezig. Groepjes zijn niet te groot; ze tellen gemiddeld acht leerlingen. Een Bliksemstage kost je 2,5 uur. De ervaring heeft geleerd dat elk bedrijf een actief en gevarieerd programma kan aanbieden, ook als de ‘core business’ niet vooral door ex-vmbo’ers wordt uitgevoerd. Bij grote advocatenkantoren werken immers ook juridisch assistenten, receptionistes en directiesecretaresses – om maar iets te noemen. Het doel is bovendien niet alleen om jongeren in contact te brengen met mogelijke beroepen voor later, maar ook om hun algemene kennis te vergroten. Lijkt het je leuk om werknemers van de toekomst enthousiast te maken voor jouw bedrijf of sector? Wil je in een kort tijdbestek iets doen wat bijdraagt aan het vergroten van gelijke kansen? Neem contact op via onderstaande gegevens en we kijken samen naar de mogelijkheden om dit bij jou op de werkvloer te organiseren.

Eenmalig
Rotterdam, Amersfoort, Nijmegen, Haarlem, Tilburg, Deventer, 's-Gravenhage, Utrecht, Arnhem, Amsterdam

Wandel mee tijdens de Nacht van de Vluchteling

NLvoorelkaar

Kun jij het je voorstellen? Dat je van de een op de andere dag alles moet achterlaten? En halsoverkop met je familie, je buren of soms helemaal alleen op de vlucht slaat naar een bestemming die nog onbekend is? 💔 Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling, zet jij je voor hen in: je vraagt op een positieve manier aandacht voor hun verhalen en laat jouw kilometers sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden!! 💪🏼 Tijdens de 2023 editie met maar liefst 5500 deelnemers werd er ruim 1.3 miljoen euro opgehaald! Een fantastisch bedrag! Hiermee kond Stichting Vluchteling o.a. Soedanese vluchtelingen toegang geven tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen. Ook verzorgden ze noodhulppakketen voor mensen die moesten vluchten voor de aardbeving in Turkije en Syrie en ondersteunenden ze met o.a. voeding in Ethiopie en Burkina Faso. Loop jij dit jaar ook mee? Schrijf je individueel in, met je familie, vrienden, sportclub, bedrijf of school. Klik op 'ik doe mee' zodat we je kunnen uitleggen hoe je kan kan meelopen!

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Amsterdam

Re-Boost zoekt serieuze bestuursleden

Re-boost

Beste Lezer Re-Boost bestaat al 11 jaar en staat voor lef, de trots van Zuidoost en bied jongeren en jongvolwassenen perspectief om het roer in hun leven om te gooien. De jongeren en jongvolwassenen die bij Re-Boost terechtkomen, hebben belemmeringen/problemen op verschillende vlakken in hun dagelijks leven. Re-Boost biedt ze met het Re-Boost Booster programma hulp om te werken aan het versterken van hun eigen persoonlijkheid, verschillende werkgerelateerde en sociale vaardigheden te leren, en zich weerbaarheid op te stellen zodat ze steviger in de samenleving komen te staan. Deze doelgroep staat letterlijk tijdens deze fase van hun leven op een kruispunt waarbij ze door onder andere de druk van de maatschappij al snel belangrijke keuzes moeten maken die bepalend zijn voor hun toekomst terwijl ze daar emotioneel vaak nog niet aan toe zijn. Ook de samenleving zal een hoop ellende ervaren door wat de jongeren in hun leven tegenkomen. Om dit te voorkomen proberen wij hier op tijd op te anticiperen en de jongeren en jongvolwassenen positief te beïnvloeden om de juiste keuzes te maken . Zo versterken ze hun economische, maatschappelijke en sociale positie en zijn goede rolmodellen voor zichzelf maar ook hun omgeving. Hierdoor hebben wij als Re-Boost een veel grotere, positieve impact op de maatschappij dan alleen de jongeren die wij helpen. Wij zijn op zoek naar bestuursleden die bekend zijn in het sociaal domein , en bestuursleden die zowel op schrift als mondeling onze organisatie kunnen vertegenwoordigen . Om ervoor te zorgen dat we onze jongeren en jongvolwassenen die steun kunnen blijven geven, kunnen wij uw steun heel goed gebruiken. Wilt u ook een impact maken in de toekomst van onze jongeren en jongvolwassenen in de vorm van bijvoorbeeld uw expertise. Voel jij dat je Re-Boost vanuit een bestuursfunctie een Boost kan geven dan komen we graag met jou in contact .

Structureel
Haarlemmermeer, Amsterdam, Haarlem

Word maatje van een toekomstige moeder

MeerWaarde Welzijn

Home-Start is er voor zwangere vrouwen. Er gebeurt zo veel als je zwanger bent en dan is het fijn om je vragen en ervaringen te delen. Dat kan bij een vrijwilliger van Home-Start die zelf ook moeder is. Kan jij goed luisteren naar een ander? En vind je het leuk om samen wat uit te zoeken ter voorbereiding op de baby? Vrijwilligers van Home-Start ondersteunen ouders door een luisterend oor te bieden en mee te denken. Jij kan een ander helpen voorbereiden op de komst van het kindje. Denk aan de babykamer, kleertjes, kraamzorg, opvang. Hoe fijn als een toekomstige moeder dat niet alleen hoeft te doen en zich zekerder voelt over het toekomstige ouderschap. Home-Start ondersteunt gezinnen met allerlei vragen over de kinderen en het ouderschap in gemeente Haarlemmermeer. Vrijwilligers komen 1x in de week bij een gezin thuis. Ze worden begeleid door een professionele coördinator van MeerWaarde. Neem gerust contact op voor meer informatie via: Home-Start@meerwaarde.nl

Structureel
Nijmegen, Amsterdam, Rijswijk, Utrecht, Assen, Arnhem, Deventer, Meppel, Roosendaal, Bergen op Zoom, Breda, Winterswijk

Word jij ook gastgezin voor statushouders?

Takecarebnb

Ervaar hoe je het verschil kan maken! Takecarebnb biedt vluchtelingen met een verblijfstatus de beste start voor hun nieuwe leven in Nederland. Wij verbinden hen voor 3 maanden aan een Nederlands gastgezin. Daar voelen zij zich weer mens en gezien en ze raken thuis in onze taal en cultuur. Ook kunnen ze beginnen met (vrijwilligers)werk of een studie. En jij leert van jouw gasten. De logeerperiode van 3 maanden is een bijzondere ervaring. Je geeft jouw gast een warm welkom en een positieve start in Nederland. Heb je een kamer over en lijkt het je boeiend om een statushouder zich snel thuis te laten voelen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als gezin, als stel maar ook als alleenstaande kan je goed gastgezin zijn. We bieden: - Een concrete manier om hulp te bieden in tijden van zeer complexe vraagstukken - Een zorgvuldig match-proces, waarin we uitgebreid aandacht besteden aan jouw verwachtingen, wensen en zorgen - Een luisterend oor voor, tijdens en na de logeerperiode - Ondersteuning en begeleiding van een lokale matchmaker - Een mogelijkheid om meer te leren over een andere cultuur - Een netwerk van andere enthousiaste gasten, gastgezinnen en vrijwilligers, waarmee je ervaringen kunt delen We vragen: - Flexibiliteit en openheid - Interesse in andere culturen - Een praktische en mensgerichte instelling Het is een wereld die voor je opengaat en er ontstaan vaak vriendschappen voor het leven. Onze lokale matchmaker komt graag persoonlijk vertellen wat je als gastgezin kunt verwachten. Zie ook onze filmpjes en verhalen van gastgezinnen en gasten op onze website. Interesse of vragen? Stuur ons hier een berichtje en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! Hartelijke groet, Jessica Takecarebnb.org

Structureel