JINC

JINC: Samen kansen en talenten ontdekken

Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en minder rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Waarin je postcode geen voorspeller meer is van je succes op de arbeidsmarkt. Waarin íeder kind kansen krijgt. Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 78.000 basisschool-, vmbo- en mbo-leerlingen de kans om te groeien.

De kennis en ervaring waar veel professionals over beschikken, zijn een potentiële goudmijn voor jongeren – vooral voor degenen die opgroeien in wijken met veel sociaaleconomische achterstand. Probleem: die twee werelden raken elkaar normaal gesproken niet. JINC fungeert als brug. Met andere woorden: we zorgen ervoor dat mensen met veel professionele kennis en ervaring worden gekoppeld aan jongeren uit deze doelgroep. De ervaring heeft ons geleerd dat niet alleen leerlingen iets hebben aan de programma’s van JINC. Professionals die aan een project meewerkten, melden vaak dat ze de ervaring erg leuk vonden en dat ze iets hebben geleerd. Over de samenleving, over jongeren, maar ook over zichzelf. Want wie als trainer of coach aan de slag gaat, stuit vaak op allerlei verborgen kwaliteiten. Win win, noemen we dat!

Aan de slag
"Ontdek potentieel, verbind ervaring, en creëer win-wins voor iedereen"

Vragen & do good activiteiten

Liever een overzichtelijke lijst of kalender? Klik hier »

Meer informatie

JINC is een Nederlandse non-profitorganisatie met een missie om gelijke kansen te bieden aan jongeren, ongeacht hun achtergrond. De organisatie zet zich in voor een samenleving waarin je afkomst geen invloed heeft op je toekomst. JINC bereikt dit door kinderen en jongeren van 8 tot 16 jaar te ondersteunen bij hun entree op de arbeidsmarkt. Dit doen ze door middel van het JINC-programma, waarin jongeren kennismaken met diverse beroepen, ontdekken waar hun talenten liggen, en leren hoe ze kunnen solliciteren. JINC fungeert als een brug tussen professionals met waardevolle kennis en ervaring en jongeren die opgroeien in sociaaleconomisch achtergestelde wijken. Het resultaat is een win-winsituatie waarbij zowel de jongeren als de professionals profiteren, terwijl er wordt gewerkt aan het creëren van gelijke kansen in de samenleving.

Contact

Organisatie
JINC
Vestigingsplaats
Haarlem
Website
http://www.jinc.nl
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres